Ηράκλειο: 11oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Τα φαβορί για αντιδημαρχία, τα αουτσάιντερ και η μουρμούρα στην παράταξη Καλοκαιρινού

26.10.2023, 13:42

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δύο μήνες πριν την «επίσημη πρώτη» της νέας δημοτικής αρχής

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις, τηλεφωνικές επαφές και… εσωτερικές ζυμώσεις περιλαμβάνει σύμφωνα με ρεπορτάζ του CretaOne η καθημερινότητα του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού. Στην κούρσα για τα χαρτοφυλάκια και τις πολυπόθητες για πολλούς Αντιδημαρχίες υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ. Είναι μία μάχη όμως που μέχρι και στο «παρά ένα» δεν αποκλείεται να κρύβει εκπλήξεις για πολλούς δυσάρεστες οι οποίοι θεωρούν δεδομένη την παρουσία τους στο νέο σχήμα. Η «σύμπραξη» με την παράταξη Σισσαμάκη δημιουργεί δεσμεύσεις και ισορροπίες τις οποίες ο νέος Δήμαρχος και γνωρίζει και δεν μπορεί και να αποφύγει. Πολύπλοκο το σκηνικό και σ’ ότι αφορά τα πρώην πλέον στελέχη της ομάδας Κουράκη, αλλά και τα αντίστοιχα της ομάδας Λαμπρινού, ενώ στο γενικότερο παζλ υπάρχει και η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Ζήτησε βιογραφικά για να… αποφασίσει

Σύμφωνα με πληροφορίες του CretaOne ο Αλέξης Καλοκαιρινός ζήτησε τα βιογραφικά των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, σε μία προσπάθεια να βάλει σε μία σειρά τις σκέψεις του αναφορικά με την αξιοποίησή του καθενός ξεχωριστά. Μία κίνηση που προκάλεσε τη… μουρμούρα ορισμένων οι οποίοι θεώρησαν υποτιμητική αυτή την κίνηση του νέου Δημάρχου. Η διαμόρφωση του νέου σχήματος δείχνει να είναι «σπαζοκεφαλιά», με τον Αλέξη Καλοκαιρινό ωστόσο να δείχνει αποφασισμένος να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις.

Γιαλιτάκης, Σισσαμάκης οδηγούν την κούρσα

Ο Νίκος Γιαλιτάκης είναι το στέλεχος της παράταξης που εμπιστεύεται με κλειστά μάτια ο νέος Δήμαρχος και ο οποίος θεωρείται δεδομένος για αντιδημαρχία από το πάνω ράφι. Μάλιστα έχει ήδη ενταχθεί στον στενό κύκλο του επιτελείου Καλοκαιρινού και δείχνει ξεκάθαρα ότι θα αποτελέσει το Ν2 στη νέα εποχή του Δήμου.

Δεδομένος θεωρείται και ο Γιώργος Σισσαμάκης εκτός και αν οι σειρήνες προς… ΕΣΔΑΚ ηχήσουν δυνατά για τον ίδιο. Στα φαβορί για χαρτοφυλάκιο συμπεριλαμβάνονται ο Παντελής Ρυακιωτάκης, η Ρένα Παπαδάκη, η Στέλλα Αρχοντάκη, ο Γιώργος Αγριμανάκης, ο Γιώργος Καραντινός, ο Δημήτρης Σπυριδάκης και ο Κώστας Βαρβεράκης. Για τον Γιώργο Βουρεξάκη το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνει επικεφαλής της Διοίκησης στη ΔΕΥΑΗ. Για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το όνομα του Καραντινού έπεσε στο τραπέζι αλλά μάλλον αυτό το ενδεχόμενο δεν θα προχωρήσει.

Θα εκχωρήσει το δικαίωμα της υπογραφής;

Όσοι γνωρίζουν προσωπικά τον Καλοκαιρινό κάνουν λόγο για ένα συγκεντρωτικό άνθρωπο ο οποίος θέλει να έχει πλήρη εικόνα ενεργειών και αποφάσεων, με απλά λόγια όλα επιθυμεί να περνούν από τα χέρια του με τον ίδιο να δίνει την τελική έγκριση. Ένα ερώτημα το οποίο προκύπτει και θα μας απασχολήσει και δημοσιογραφικά είναι αν η εκχωρήσει το δικαίωμα της υπογραφής σε αντιδημάρχους, δίνοντάς τους ελευθερία κινήσεων – στέλνοντας και το μήνυμα ότι τους εμπιστεύεται – όπως για παράδειγμα έκανε ο Βασίλης Λαμπρινός ή αν θα το διατηρήσει στα χέρια του σύμφωνα με την στρατηγική και την τακτική Κουράκη.