Ηράκλειο: 22oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Τα κατοικίδια μας πρέπει να τρώνε ότι και εμείς;

16.05.2024, 0:11

Τι δεν πρέπει να τους δίνουμε 

Τόσο ο σκύλος, όσο και η γάτα έχουν ανάγκη να ακολουθούν μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή (σωστή αναλογία και ποιότητα πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων) κατάλληλη για το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται. Τις προϋποθέσεις αυτές τις καλύπτει μία ποιοτική ξηρά τροφή.

Το μαγειρευτό-ανθρώπινο φαγητό δύσκολα επιτυγχάνει αυτόν τον ισορροπημένο συνδυασμό γι’ αυτό είναι προτιμότερο να μην αντικαθιστά την ξηρά τροφή αλλά να αποτελεί συμπλήρωμά της.

Υπόλοιπα τραπεζιού

Τα ζωάκια μας δεν είναι οι σκουπιδοφάγοι του σπιτιού. Τα αποφάγια είναι γευστικά για τα ζώα λόγω του λίπους που περιέχουν, σάλτσας και των υπολειμμάτων κρέατος. Δεν πρέπει ποτέ να υπερβαίνουν το 5-10% της ημερήσιας θερμιδικής τους κατανάλωσης. Δεν τους δίνουμε ποτέ σάλτσες πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Τι δεν πρέπει να τρώνε

Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται γιατί είναι δηλητηριώδεις για το σκύλο και τη γάτα: Φυστίκια μακαντέμια Σταφύλια και σταφίδες Γλυκά που περιέχουν ξυλιτόλη (π.χ. τσίχλες) Σοκολάτες Καρποί κακάου, προϊόντα τύπου κόλα, καφές, φύλλα τσαγιού Υπερκατανάλωση ωμών κρεμμυδιών και σκόρδου (τα μαγειρεμένα είναι λιγότερο επικίνδυνα)

πηγή: topetmou.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι αγχώνει όσους έχουν κατοικίδια

Τι είναι η λεπτοσπείρωση – Πώς μπορούν να προστατευτούν άνθρωποι και κατοικίδια

Μέσι: Αυτός είναι ο σκύλος που «έκλεψε» τις εντυπώσεις στα Όσκαρ