Ηράκλειο: 32oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Τα σκουπίδια… «πνίγουν» τα Μυλωνιανά Χανίων (βίντεο)

18.06.2024, 19:11

Όπως είπε ο Μιχάλης Τσουπάκης το επόμενο διάστημα συνεργείο του Δήμου θα κάνει εκ νέου απομάκρυνση των αντικειμένων

Απελπιστική είναι η κατάσταση στα Μυλωνιανά, ένα χωριό 110 κατοίκων του Δήμου Χανίων.

Μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και πολύ κοντά στον οικισμό, ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει το δρόμο σε χωματερή. Μπάζα, κλαδιά, λάστιχα ποτίσματος, κεραμίδια, πλαστικά, ακόμα και μαλλί προβάτων έχουν πετάξει στο σημείο, όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ Χανίων, που έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, ενώ εγκυμονεί ακόμα και ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου Μιχάλης Τσουπάκης είπε στην ΕΡΤ πως «Πρόκειται για ένα τυφλό σημείο το οποίο ασυνείδητοι το χρησιμοποιούν χρόνια για να πετάνε εκεί μπάζα και άλλα αντικείμενα που απαγορεύεται. Ο έλεγχος εκεί είναι πολύ δύσκολος. Έχουμε κάνει και μήνυση, κόψαμε πρόστιμα, βάλαμε στο παρελθόν σύρματα και ταμπέλες τα οποία τα χάλασαν. Κυρίως είναι μπάζα από οικοδομές, οι δήμοι δεν παίρνουν μπάζα. Πρόκειται για ανεύθυνοτητα κάποιων που πάνε εκεί με τα φορτηγά και κάνουν ανατροπή. Κάποιες φορές σχεδόν κλείνει ο δρόμος στο σημείο. Διαμαρτύρομαι και εγώ μαζί με τους κατοίκους».

Όπως είπε ο Μιχάλης Τσουπάκης το επόμενο διάστημα συνεργείο του Δήμου θα κάνει εκ νέου απομάκρυνση των αντικειμένων αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά αν δεν αλλάξουν κάποιοι νοοτροπία το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί. Στο μεταξύ οι κάτοικοι θα συνεχίζουν να ζουν 100 μέτρα από τη χωματερή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε επίσης:

«Τέχνη Καθ’ Οδόν»: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου 

Ηράκλειο: Με επιτυχία η εκδήλωση διάχυσης για το πρόγραμμα Erasmus+ «Journey of a Tree» 

Ηράκλειο: Είναι… έξυπνα τα τούβλα στο παγκάκι; 

Εικαστική παρέμβαση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ Οδόν» αλλάζει την όψη της Πλατείας Ελευθερίας


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα