Ηράκλειο: 27oC

Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου: Διοργανώνουν σεμινάριο για την διαχείριση φρέσκων αλιευμάτων

02.12.2023, 14:28

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 6 ώρες 

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνουν το σεμινάριο «Διαδικασίες διαχείρισης επεξεργασίας και παράθεσης φρέσκων αλιευμάτων», την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου του 2024, στις 16:00 έως τις 22:00 το βράδυ.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε μαθητές όσο και σε επαγγελματίες στον τομέα της αλιείας και της εστίασης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργάζονται αποτελεσματικά με αλιεύματα από τη θάλασσα και να παρουσιάζονται στο κοινό ή στα άτομα στους επαγγελματικούς τους χώρους. Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες:

1) Θα κατανοήσουν την ορθή χρήση και επεξεργασία των φρέσκων αλιευμάτων

2) Θα αποκτήσουν δεξιότητες στην κοπή αλιευμάτων και την χρήση τους σε πιάτα

3) Θα αποκτήσουν γνώσεις για την ορθή διαδικασία επεξεργασίας αλιευμάτων βάση των προτύπων HACPP για την αποφυγή μικροβιολογικών κίνδυνων στα Raw πιάτα

4) Διαδικασία παραλαβής φρέσκων αλιευμάτων και της διαχείρισής τους

5) Τεχνικές και διαδικασία συντήρησης

6) Κοπές ψαριών και παρουσίαση σε πιάτα

7) Διαδικασία Raw βάση προτύπων HACPP

8) Συνταγές παράθεσης αλιευμάτων

Συνολική διάρκεια σεμιναρίου: 6 διδακτικές ώρες / κόστος 160 ευρώ


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα