Ηράκλειο: 18oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Tέσσερα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια επιχείρηση

04.04.2024, 0:11

Η έναρξη μιας επιχείρησης συνοδεύεται από εγγενείς προκλήσεις

Πολλές μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ζητήματα που αποδεικνύονται ανυπέρβλητα, οδηγώντας στο κλείσιμο τους.

Θα σας παρουσιάσουμε έξι κοινά προβλήματα που μπορούν να εκτροχιάσουν τις μικρές επιχειρήσεις.

1. Η κακή ταμειακή ροή μπορεί να σκοτώσει μια μικρή επιχείρηση

Για την προώθηση υγιών στρατηγικών ταμειακών ροών, η ανάπτυξη μιας στρατηγικής οικονομικού σχεδιασμού είναι ζωτικής σημασίας.

Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό: Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα πρέπει επίσης να ορίσουν και να ακολουθήσουν έναν βιώσιμο και ρεαλιστικό επιχειρηματικό προϋπολογισμό.
Απευθυνθείτε σε επενδυτές:Απευθυνθείτε σε επενδυτές για να αναζητήσετε πρόσθετο κεφάλαιο εάν ανησυχείτε για τις ταμειακές ροές. Η λήψη χρηματοδότησης από επενδυτές συνήθως σας βοηθά να απομακρυνθείτε από την εξάντληση των αποταμιεύσεών σας ή τη λήψη πάρα πολλών επιχειρηματικών δανείων.

Παρακολουθήστε τα έξοδα: Θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε στενά τα επιχειρηματικά έξοδα για να δείτε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας και να δημιουργήσετε σχέδια για την επαρκή κάλυψη των εξόδων σας.

2. Η ανεπαρκής ηγεσία μπορεί να προκαλέσει σε μια μικρή επιχείρηση

Σε πολλές περιπτώσεις, ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης είναι ο μοναδικός ηγέτης της εταιρείας. Ενώ οι επιχειρηματίες συχνά ακολουθούν αυτήν την προσέγγιση για να μειώσουν τα επιχειρηματικά έξοδα – ειδικά στις πρώτες μέρες – συχνά αναλαμβάνουν υπερβολική ευθύνη. Σε άλλες περιπτώσεις, η ηγετική ομάδα μιας μικρής επιχείρησης μπορεί να μην έχει την κατάλληλη εμπειρία στη διαχείριση, την καθοδήγηση και την έμπνευση των εργαζομένων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα λάθη της ηγεσίας μπορούν να καταστρέψουν μια μικρή επιχείρηση.

Η ηγετική ομάδα της επιχείρησής σας είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και την εφαρμογή της εταιρικής σας κουλτούρας. Μοντελοποιούν και ενσταλάζουν την καλή συμπεριφορά, την ηθική και τις αξίες στο χώρο εργασίας. Οι ηγέτες σας πρέπει να έχουν ισχυρές δεξιότητες λήψης αποφάσεων και να είναι συνεργατικοί. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε προγράμματα ανάπτυξης ηγεσίας για να βοηθήσετε την ομάδα σας να αποκτήσει και να εξασκήσει βασικές δεξιότητες.

3. Η έλλειψη επιχειρηματικού σχεδιασμού μπορεί να σκοτώσει μια μικρή επιχείρηση

Χωρίς ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο, η επιχείρησή σας δεν έχει σαφή κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποδιοργάνωση μεταξύ των ηγετών και των μελών της ομάδας, φέρνοντας την επιχείρησή σας πιο κοντά στην αποτυχία. Επιπλέον, πολλοί επενδυτές δεν θα χρηματοδοτήσουν την επιχείρησή σας χωρίς να εξετάσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

4. Ο ισχυρός ανταγωνισμός μπορεί να σκοτώσει μια επιχείρηση

Για να βοηθήσετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει, πραγματοποιήστε μια ανάλυση ανταγωνισμού και να προσδιορίσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησής σας. Θα χρειαστεί επίσης να μείνετε ενημερωμένοι για τις τάσεις του κλάδου προκειμένου να παραμείνετε σχετικοί στο ανταγωνιστικό τοπίο. Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαφοροποίησης των υπηρεσιών ή των προσφορών προϊόντων σας για να προσελκύσετε πελάτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό.

πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1,5% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο

Sports Pass: Πότε ενεργοποιείται το πρόγραμμα ενίσχυσης 300 ευρώ – Ποιους αφορά

Τι είναι η πλατφόρμα e-katanalotis και πότε αναμένεται να λειτουργήσει;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *