Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων ζωντανά τώρα
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

The Greek Bar Jacket: Η συνεισφορά του οίκου Dior

23.10.2023, 20:14

Η εκδήλωση στο Παρίσι για την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ The Greek Bar Jacket της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Μαριάννας Οικονόμου για τον Οίκο Christian Dior, οργανώθηκε στο Παρίσι, με πρωτοβουλία της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Daughters of Penelope Paris και με την ευγενική χορηγία του Οίκου Dior, εκδήλωση στον εμβληματικό χώρο του Silencio des Prés στο Saint Germain, με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Στήριξη προσέφεραν η Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας και η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Γαλλία.

Πηγή: Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Η ταινία (Anemon Productions) έχει θέμα τη δημιουργία της καλοκαιρινής συλλογής Dior Cruise Collection 2021, η οποία όχι μόνο ήταν εμπνευσμένη από την Ελλάδα, αλλά βασίστηκε στη συνεισφορά Ελλήνων καλλιτεχνών/τεχνιτών. Ειδικότερα, συμμετείχαν ο Α. Τζονευράκης, του οποίου τα παραδοσιακά κεντήματα στόλισαν το εμβληματικό Bar Jacket του Christian Dior, o Κ. Μουχταρίδης με τα εξαιρετικής ύφανσης μεταξωτά από το Σουφλί και ο Ζ. Τσαλαβούτας με το ναυτικό κασκέτο.

«Το αληθινό μου πάθος είναι η προετοιμασία των επιδείξεων που κάνουμε στο εξωτερικό, γιατί περιλαμβάνει την επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, από τους οποίους μαθαίνουμε τόσα πολλά» σχολίασε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Christian Dior, Maria Grazia Chiuri.

Από την πλευρά της η Δάφνη Οικονόμου, επίτιμη πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή τόνισε: «Τίποτα δεν είναι αρκετό για αυτά τα υπέροχα παιδιά. Μας προσφέρουν πολύ περισσότερα απ’ όσα τους προσφέρουμε εμείς».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ