Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Θρίλερ με πτήση Μόντρεαλ-Αθήνα

28.10.2023, 7:21

 Έχασε τη ραδιοεπικοινωνία πάνω από την Ιταλία και απογειώθηκαν μαχητικά

Δύο ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter απογειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής για να ελέγξουν αεροσκάφος στην πτήση Μόντρεαλ-Αθήνα το οποίο είχε χάσει τη ραδιοεπικοινωνία, ανέφερε η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία.

Το περιστατικό συνέβη πάνω από την Ιταλία, η οποία ακολούθησε τα πρωτόκολλα ελέγχου αεροσκαφών που δεν επικοινωνούν με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι το αεροσκάφος Boeing 787-8 της καναδικής εταιρείας Air Transat ήταν σε πτήση από το Μόντρεαλ στην Αθήνα. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 09:00 (ώρα Ελλάδας).

montreal_athens

Η απογείωση των μαχητικών από την αεροπορική βάση Gioia del Colle διατάχθηκε από το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Τορεχόν της Ισπανίας.
Αμέσως απογειώθηκαν δύο Eurofighter από την 36η Πτέρυγα για να πραγματοποιήσουν την αναχαίτιση.  Σύμφωνα με το protothema tα μαχητικά έλαβαν μάλιστα την εξουσιοδότηση για υπερηχητική πτήση για να προσεγγίσουν το αεροσκάφος.

Γρήγορα όμως το αεροσκάφος αποκατέστησε την επικοινωνία του με τις ιταλικές αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και συνέχισε κανονικά προς την Αθήνα.