Ηράκλειο: 35oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Τι γνωρίζεις για το κλειδί του αυτοκινήτου σου;

24.06.2024, 20:30

Το συγκεκριμένο τρικ διευκολύνει αρκετά τους οδηγούς

Υπάρχουν ορισμένες απλές λειτουργίες του αυτοκινήτου που για να τις «ανακαλύψεις», θα πρέπει να ανοίξεις το εγχειρίδιο χρήσης ή να σου τις δείξουν κατά την παράδοσή του ως καινούργιο.

Μία από αυτές είναι το «άνοιγμα άνεσης» των παραθύρων. Η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται μέσω του ασύρματου κλειδιού που έχουν όλα τα σύγχρονα αυτοκινήτα, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ανοίγματος ή κλειδώματος των θυρών. Αμέσως θα δεις ότι όλα τα παράθυρα θα ανοίξουν ή θα κλείσουν αντίστοιχα, ενώ σε περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει και ηλιοροφή, θα πραγματοποιηθεί η ίδια διαδικασία.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι δεν διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα αυτή τη λειτουργία. Σιγά σιγά όμως εξαπλώνεται, μιας και έχει αποδειχθεί η σημαντικότητά της. Για παράδειγμα, όταν έχει ανεβάσει θερμοκρασία η καμπίνα κατά τους θερινούς μήνες, η δυνατότητα να ανοίξεις τα παράθυρα από απόσταση λίγο πριν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου, μεταφράζεται σε σημαντική μείωση της θερμοκρασίας του εσωτερικού, με ότι θετικό συνεπάγεται από αυτή την διευκόλυνση.

Ακόμα, όσα αυτοκίνητα διαθέτουν αυτή την λειτουργία στο ασύρματο κλειδί τους, ενδέχεται να απαιτεί ενεργοποίηση μέσω του συστήματος πολυμέσων. Βρίσκεται στις ρυθμίσεις του οχήματος, λειτουργία παραθύρων και επιλέγεις όλα τα παράθυρα, μόνο του οδηγού ή κανένα.

Όσον αφορά τους χειμερινούς μήνες, το άνοιγμα άνεσης των παραθύρων μέσω του κλειδιού ή και της εφαρμογής στο κινητό που έχουν τα πιο καινούργια μοντέλα, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο εάν έχεις ξεχάσει κάποιο παράθυρο λίγο ανοιχτό ή την ηλιοροφή σε κλίση και πιάσει μια ξαφνική μπόρα. Με αυτή την λειτουργία, δεν θα χρειαστεί να βγεις από την ζεστασιά του σπιτιού, αλλά θα τα κλείσεις από απόσταση.

Πηγή: carandmotor.gr

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

Ντόρα Μπακογιάννη από Ρέθυμνο: «Η Κρήτη θα συνεχίσει να δίνει μήνυμα στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή

Δήμος Kαντάνου- Σελίνου: Υπεγράφη η σύμβαση του Υποέργου 2 παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα