Ηράκλειο: 26oC

Τηγανιά με λουκάνικα, πιπεριές και πατάτες

29.02.2024, 0:11

Πληθωρικός μεζές για την Τσικνοπέμπτη

Ετοιμάστε τα κάθε στιγμή που αναζητάτε ένα νόστιμο συνοδευτικό για το κρασί ή τη μπίρα σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν, και τις στραγγίζετε.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις φέτες από τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα.

Βήμα 3

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις πατάτες και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.

Βήμα 4

Στο τέλος πασπαλίζετε με το θυμάρι και το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Υλικά

  • 1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα, σε ροδέλες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κιλό πατάτες χωρίς φλούδα, σε κύβους 1,5 εκ. περίπου
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια)
  • λίγο θυμάρι

 

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή