Δείτε πως να τα φτιάξετε
Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ήδη ακαταμάχητα, αλλά συνοδευόμενα από μια μαγιονέζα λάιμ που χαρίζει φρεσκάδα και οξύτητα θα είναι ακόμα περισσότερο λαχταριστά.
Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ρυζάλευρο για να μαγειρέψετε τα καλαμάρια: Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο γίνονται ακόμα πιο τραγανά, αλλά ικανοποιούμε και τις ανάγκες όσων πρέπει να περιορίσουν τη γλουτένη.
Υλικά
Για τη μαγιονέζα
250 γρ. ηλιέλαιο
30 γρ. χυμό λάιμ
2 κρόκοι αυγών
1 κουτάλι μηλόξυδο
Αλάτι
Για τα καλαμαράκια
500 γρ. καθαρισμένα καλαμάρια
Ρυζάλευρο
Αλάτι
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Για τη μαγιονέζα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό ποτήρι και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε τη μαγιονέζα.
Για τα καλαμαράκια
Ξεπλένουμε τα καλαμάρια κάτω από νερό και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Ύστερα τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Πανάρουμε τα καλαμαράκια με το ρυζάλευρο και τα τηγανίζουμε βυθίζοντάς τα σε λάδι στους 180°C για περίπου 1 λεπτό, μαγειρεύοντας λίγα τη φορά.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε με τη μαγιονέζα, τελειώνοντας με λίγο ξύσμα λάιμ. Καλή απόλαυση.
Πηγή: jenny.gr
Δημοφιλή
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πέθανε ο «κοιμώμενος Πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας
«Νέκρα στην Σαντορίνη, η Κρήτη είναι φίσκα»: Αλλάζει ο χάρτης των διακοπών στην Ελλάδα - Ποια νησιά εγκαταλείπουν οι τουρίστες
Νέες αποκαλύψεις «βόμβα» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγνοούνται» 230.000… αγρότες και κτηνοτρόφοι
Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο κατέληξε στις μπάρες του ΒΟΑΚ
«Ο σύζυγός μου παρακολουθεί ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου την ώρα που κάνουμε έρωτα. Νιώθω άχρηστη»
Κρήτη - Μεταναστευτικές ροές: Σε επιφυλακή και η ΕΥΠ για «πυρήνες» του ISIS
Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 20 Ιουλίου
Σοβαρό ατύχημα για 20χρονο: Το άλογό του τον χτύπησε στο κεφάλι
Τραγωδία στη Σταλίδα: Κατέρρευσε στην πισίνα του ξενοδοχείου