Δείτε τα tips
Φτιάχνουμε τη συνταγή με τα νόστιμα τηγανόψωμα, τα γεμίζουμε με τυρί φέτα και τα ψήνουμε για μεγαλύτερη ευκολία και οικονομία στη φριτέζα αέρος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη συνταγή, σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 2
Μετά το ξεκούρασμα της ζύμης, τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και προσθέτουμε φέτα σε κάθε μπαλάκι ζυμώνοντας ελαφρά να ενσωματωθεί.
Βήμα 3
Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτές δίσκους με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τις παλάμες μας. Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, αλείφουμε ελαφρά την κάθε πλευρά των τηγανόψωμων με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο καλάθι της φριτέζας αέρος, φροντίζοντας να μην στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
Βήμα 5
Ψήνουμε για περίπου 6΄ από την κάθε πλευρά ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, ελέγχοντας τακτικά και αναποδογυρίζοντάς τα όπως χρειάζεται για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Βήμα 6
Σερβίρουμε τα τηγανόψωμα ζεστά και τα απολαμβάνουμε με τις αγαπημένες μας σάλτσες και γεμίσεις.
Διαβάστε επίσης:
πηγή: olivemagazine
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Αυτά τα 4 ζώδια θα πάρουν επιτέλους όσα ζήτησαν από το σύμπαν το 2026
Ηράκλειο: Τροχαίο στον δρόμο Σκαλάνι - Πεζά - Ένα άτομο τραυματίστηκε
Πένθος στη Μεσαρά: Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιάννης Τρουλινάκης
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στο Γάζι
Κρήτη: Καλάσνικοφ, βεντέτα και επιείκεια: Έπεσε η αυλαία για τους πυροβολισμούς στα Ασκύφου
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»