Ηράκλειο: 29oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Τήλος: Το πιο δημιουργικό νησί

02.10.2023, 16:33

To Tilos Artist Residency πραγματοποιείται και φέτος με στον Δήμο της Τήλου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φαίνεται να πραγματοποιείται με επιτυχία το πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας Tilos Artist Residency.

Ο πολιτιστικός οργανισμός Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) συνεργάζεται φέτος με το British Council στο πλαίσιο του προγράμματος Circular Cultures (Making Matters), προσκαλώντας τη βρετανική καλλιτεχνική κολεκτίβα RESOLVE.

Η εικαστική ομάδα θα βρεθεί στο νησί της Τήλου από τις 23 έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 με σκοπό να αναλάβει περιβαλλοντικές δράσεις που θα συνδυάζονται με την καλλιτεχνική δημιουργικότητα αλλά και τις δεξιότητες των εργαλείων που προσφέρει η τέχνη.

Οι RESOLVE είναι μια διεπιστημονική συλλογικότητα design που συνδυάζει αρχιτεκτονική, μηχανική, τεχνολογία και τέχνη για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων. Έχοντας πραγματοποιήσει πολυάριθμα έργα, εργαστήρια, δημοσιεύσεις και ομιλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αποσκοπούν στην υλοποίηση δίκαιων και ισότιμων οραμάτων αλλαγής στο αστικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα αυτό σπεύδει να ανακαλύψει πως οι αρχές της κυκλικής οικονομίας μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά με την δημιουργικότητα δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την καινοτόμα σκέψη στην αρχιτεκτονική, το design, τα διαφορετικά υλικά και τον αστικό σχεδιασμό.

Tilos Artist Residency

O πολιτιστικός οργανισμός PCAI ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο το 2014, CEO της περιβαλλοντικής εταιρείας Polygreen. Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του οραματίστηκε έναν οργανισμό ο οποίος θα χρησιμοποιεί την τέχνη στην προσπάθεια επίλυσης σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων. Στόχος του είναι η άνθιση της ευαισθητοποίησης στα ετήσια αυτά προγράμματα μέσω της σύγχρονης τέχνης.. Μια προσπάθεια ενίσχυσης της δημιουργικότητας, έμπνευσης, εκπαίδευσης σχετικά με βιώσιμες πρακτικές με στόχο την αλλαγή. Η PCAI υλοποιεί τους στόχους της μέσω τριών τομέων δραστηριότητας: της Συλλογής Τέχνης και των Πολιτιστικών Έργων και Υποστήριξης.

To Tilos Artist Residency πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ομίλου Polygreen με τον Δήμο της Τήλου και του καινοτόμου εγχειρήματος Just Go Zero Tilos. To πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2022, με την Polygreen να μετατρέπει την Τήλο σε σημαντική μελέτη περίπτωσης νησιού μηδενικών αποβλήτων.