Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Συμβουλές για σωστό και ποιοτικό ύπνο

23.06.2024, 1:58

Πως θα κοιμάστε καλύτερα 

Δεν κοιμάστε καλά τα βράδια ή δεν σας παίρνει ο ύπνος με τίποτα; Μήπως ξυπνάτε μέσα στη νύχτα ανήσυχοι; Εάν ναι, τότε με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο σίγουρα έχετε συναντήσει συμβουλές, όπως να αποφύγετε το αλκοόλ, να έχετε κλείσει τις ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείτε ή να πιείτε ένα ρόφημα χαμομηλιού. Νεότερη μελέτη, ωστόσο, συνιστά να προβούμε σε μια άλλη δραστηριότητα αρκετά νωρίτερα μέσα στη μέρα, με στόχο να κοιμηθούμε καλύτερα αργότερα.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, η ποιότητα του νυχτερινού ύπνου είναι στενά συνδεδεμένη με τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η ημέρα του ατόμου, και ιδίως όταν περιέχει σωματική άσκηση.

Στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο Sleep Health, συμπεριέλαβαν και παρακολούθησαν τις καθημερινές ρουτίνες και τις συνήθειες ύπνου 1.360 ενηλίκων και 1.168 παιδιών, κάνοντας προσαρμογές στις δραστηριότητες των συμμετεχόντων, για να παρατηρήσουν πώς αυτές επηρέαζαν τον ύπνο τους. Όπως συμπέραναν, οι συμμετέχοντες με υψηλότερα επίπεδα μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας αντιμετώπιζαν λιγότερες δυσκολίες να κοιμηθούν, βελτιωμένη ποιότητα ύπνου και λιγότερη κόπωση.

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα