Ηράκλειο: 33oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

«Της φύσης περπατήματα»: Διαδρομή πεζοπορίας και παρατήρησης

22.05.2024, 20:48

Στο αστρομονοπάτι του Δήμου Χανίων στα Κεραμιά

Έπειτα από την εξαιρετικά επιτυχή διοργάνωση του 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών- 260Kmemories, ο Δήμος Χανίων συνεχίζει τις δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προβολή της ενδοχώρας αλλά και των εναλλακτικών εμπειριών που μπορούν να βιώσουν ντόπιοι και επισκέπτες στον τόπο μας.

Αστρομονοπάτι

Αστρομονοπάτι

Έτσι, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στις 16:30, με αφετηρία την πλατεία Δρακώνας Κεραμιών, το αστρομονοπάτι του Δήμου Χανίων, «υποδέχεται» ξανά λάτρεις της περιπέτειας, σε μια ξεχωριστή διαδρομή πεζοπορίας & αστροπαρατήρησης.

Αστρομονοπάτι

Το αστρομονοπάτι, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, βρίσκεται στην περιοχή της Δρακώνας Κεραμιών Χανίων και είναι μια βατή, κυκλική περιπατητική διαδρομή σε υψόμετρο 1.000 μέτρων.

Αστρομονοπάτι

Η διαδρομή περιλαμβάνει τέσσερα (4) σημεία – στάσεις αστροπαρατήρησης, αστροχάρτες και πληροφορίες στα ελληνικά και τα αγγλικά, για να γίνεται πιο εύκολος ο εντοπισμός των μεγάλων αστερισμών, όπως αυτών της Μικρής και της Μεγάλης Άρκτου, της Κασσιόπης και του Δράκοντος.

Αστρομονοπάτι

Πρόκειται για μια ειδυλλιακή διαδρομή, όπου ο επισκέπτης με τον απαραίτητο εξοπλισμό που μπορεί να προμηθευτεί από το σημείο εκκίνησης, έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει τον έναστρο ουρανό αλλά και να φωτογραφίσει τους αστερισμούς, σε μια περιοχή με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά φωτορύπανσης.

Αστρομονοπάτι

Διαβάστε επίσης:

260KMemories Festival: Με επιτυχία η 1η συμμετοχή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου 

Η επόμενη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου 

Στο Φαράγγι της Σαμαριάς ο Πεζοπορικός Σύλλογος «Δρόμοι Ζωής»