Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Το δυτικό Βερολίνο «μεταμορφώνεται» – Δείτε σε φωτογραφίες πως θα γίνει

25.10.2023, 18:15

Θα υπάρχουν εκθεσιακοί χώροι, χώροι αφιερωμένοι σε καλλιτεχνικά ιδρύματα και νηπιαγωγείο

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Henning Larsen Architects επελέγη στον διαγωνισμό για τη μεταμόρφωση του Kurfürstendamm 231 στο Βερολίνο. Η πρόταση, με επωνυμία «Ku’lturhof», έχει στο επίκεντρό της μια κεντρική αυλή που θα λειτουργεί ως η καρδιά της συνοικίας, ένας υπαίθριος χώρος συνάντησης της κοινότητας. Γύρω από αυτή την αυλή, εννέα κτήρια, συμπεριλαμβανομένου του υπάρχοντος Agrippina House, τα οποία με περίσκεψη θα σχεδιαστούν κάνοντας νεύμα στο DNA της Charlottenburg και την εμβληματική λεωφόρο Kurfürstendamm.

«Θέλουμε να είμαστε γενναιόδωροι προς την πόλη, επιτυγχάνοντας μια λεπτή ισορροπία μεταξύ του να τιμήσουμε την ιστορία και το DNA της Charlottenburg και της εμβληματικής Ku’damm» είπε η Louis Becker, Global Design Principal στο αρχιτεκτονικό γραφείο. «Τα εννέα διαφορετικά κτήρια που περιλαμβάνονται στο αρχιτεκτονικό πλάνο συνιστούν παράδειγμα της αρχιτεκτονικής ταπισερί για την οποία είναι γνωστό το Βερολίνο και η ομορφιά του πρότζεκτ έγκειται στη δημόσια αυλή που είναι στον πυρήνα του. Αυτός είναι ο χώρος για τον οποίο θα είναι γνωστό το Ku’lturhof» πρόσθεσε.

Το γραφείο δίνει προτεραιότητα στην πολιτιστική ζωή και τη σύνδεση της κοινότητας. Θα υπάρχουν εκθεσιακοί χώροι, χώροι αφιερωμένοι σε καλλιτεχνικά ιδρύματα και νηπιαγωγείο για τη συνοικία.

Πηγή φωτογραφιών: iefimerida.gr