Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου οργανώνει εκδήλωση για την μείωση πλαστικών

23.10.2023, 14:45

«Μείωση της κατανάλωσης και απόρριψης πλαστικών μίας χρήσης στην τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μάλτα»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει στο εργαστήρι του την εκδήλωση «Βιωσιμότητα στον τουριστικό τομέα και μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης: Καλές πρακτικές από το έργο SUPMed» την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, ώρα 09:30, στο H2B HUB (Κορωναίου 14 – 3ος όροφος) στο Ηράκλειο. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μείωση της κατανάλωσης και της απόρριψης πλαστικών μίας χρήσης στην Τουριστική βιομηχανία σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα».

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου, όπως τα Σχέδια Δράσης για την μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, τον οδηγό καλών πρακτικών, καθώς και το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων για την αντικατάσταση των ΠΜΧ. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το πεδίο εφαρμογής, τη μεθοδολογία και την αξία της υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας και να μάθουν επίσης πώς μπορούν να δημιουργήσουν και να υιοθετήσουν έναν Responsible Sourcing Supplier Code στις δραστηριότητές τους.

Το έργο «Μείωση της κατανάλωσης και απόρριψης πλαστικών μίας χρήσης στην τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μάλτα» χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation. Οι έξι εταίροι που συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου είναι η Aspon Consulting Ltd ως επικεφαλής εταίρος (CY), το Επιμελητήριο Ηρακλείου (GR), η Anelixis Development Consultants S.S.A. (GR), η Cellock Ltd (CY), η AIS Environment (MT) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (CY). Οι εταίροι στοχεύουν, με την ολοκλήρωση του έργου, στη μείωση της κατανάλωσης, της διάθεσης και των επιπτώσεων των πλαστικών μίας χρήσης στον τομέα του τουρισμού σε τρεις περιοχές της Μεσογείου (Κύπρο, Ελλάδα, Μάλτα) σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ 2019/904 σχετικά με τη μείωση.