Ηράκλειο: 16oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων συμμετέχει στην κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

12.02.2024, 13:11

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού 

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΥΠΑ Χανίων που θα πραγματοποιήσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 10:00 το πρωί.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Η ανεργία δεν είναι επιλογή για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού. Η αναζήτηση εργασίας ειδικά σε περιοχές με οικονομία βασιζόμενη στον τουρισμό είναι μονόδρομος για πολλούς εργαζομένους ντόπιους και από άλλα μέρη.

Η εργασία υπό εντατικές συνθήκες για τους εποχικούς εργαζομένους και η απόλυτη ανεργία το χειμώνα είναι ένας εξαναγκασμός που πρέπει να αποζημιώνεται από τους εργοδότες και το κράτος με τις υπηρεσίες του όπως η ΔΥΠΑ.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει καλέσει το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων την Τετάρτη 14/2 10πμ στην ΔΥΠΑ Χανίων.

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν άλλη μια χρονιά ρεκόρ με 19,6 δις ευρώ έσοδα από τον τουρισμό από 17,7 δις ευρώ έσοδα το 2022. Όλο αυτό το προϊόν παράχθηκε με πολύ κόπο από συναδέλφους που δεν καρπώθηκαν απολύτως τίποτα στους μισθούς και τα δικαιώματα μας. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να υπάρχει η δυνατότητα να εισπράττουν ικανοποιητικό ταμείο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις και όρους μέχρι την επόμενη επαναπρόσληψη.

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση του νόμου 3986/2011 που περιορίζει το επίδομα ανεργίας για 3 μήνες σε εποχικά εργαζόμενους με εξοντωτικές προϋποθέσεις.
  • Να δοθεί επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους, μέχρι να αρχίσουν ξανά να εργάζονται.
  • Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Άμεση καταβολή του επιδόματος στους εποχικά εργαζόμενους στο τέλος τη σαιζόν ώστε να μην μένουν χωρίς εισόδημα στις γιορτές, λόγω καθυστέρησης καταβολής του επιδόματος ανεργίας.
  • Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ για την εξυπηρέτηση όλων των ανέργων».