Ηράκλειο: 12oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Το Βέλγικο Τεστ που θα σου δείξει πως ιεραρχείς τις ανάγκες σου

27.10.2023, 23:45

Μάθε και εσύ τι λένε οι επιλογές σου για το πως ιεραρχείς τις ανάγκες σου

Μια εταιρεία με έδρα το Βέλγιο αποφάσισε να βάλει τους υποψήφιους εργαζομένους της μετά την συνέντευξη να κάνουν και αυτό το τεστ, προκειμένου να κατανοήσουν περισσότερα πράγματα για την προσωπικότητά τους. Στη συνέχεια βέβαια σταμάτησε η χρήση του, εφόσον διέρρευσε ο λόγος χρήσης και η σημασία των απαντήσεων. Το πώς ιεραρχείς τις ανάγκες σου δείχνει πολύ περισσότερα για την προσωπικότητά σου από όσα νομίζεις. Αυτός είναι και ο λόγος που κατασκευάστηκε αρχικά αυτό το τεστ.

«Είναι δύο νησιά γειτονικά. Στο ένα ζει ένας άγριος (απολίτιστος με γένια) και ένας Ευρωπαίος. Στο άλλο ζουν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μια κοπέλα που είναι ερωτευμένη με τον Ευρωπαίο και έχει σχέση μαζί του. Θέλει να πάει στο απέναντι νησί προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένο της. Ρωτάει το μοναδικό βαρκάρη του νησιού, πόσα θέλει να την πάει απέναντι με τη βάρκα του. Ο βαρκάρης της απαντά ότι δε θέλει λεφτά και ότι θα την πάει στο νησί του καλού της, υπό τον όρο ότι θα είναι γυμνή μέσα στη βάρκα. Η κοπέλα σοκάρεται. Δεν ξέρει τι να κάνει και πάει να ζητήσει τη βοήθεια του σοφού του νησιού. Αυτός αφού, την άκουσε με προσοχή, της απάντησε: ‘Να κάνεις παιδί μου αυτό που σε προστάζει η καρδιά σου’. Κι έτσι η κοπέλα αποφάσισε να πάει γυμνή, προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένο της. Πράγματι τυπικός ο βαρκάρης την πήγε. Στην προκυμαία όμως ήταν ο άγριος, ο οποίος μόλις είδε την γυναίκα και μάλιστα γυμνή, τη βίασε. Την στιγμή του βιασμού έρχεται ο Ευρωπαίος αγαπημένος της, βλέπει τη σκηνή και έξαλλος λέει στην κοπέλα να τα μαζέψει και να φύγει αμέσως. Δεν τη θέλει πια και χωρίζουν».

Τώρα πρέπει να αξιολογήσεις τα 5 πρόσωπα από τον καλύτερο στον χειρότερο. Στο νούμερο 1 δηλαδή θα μπει αυτός που πιστεύεις ότι ήταν ο καλύτερος, στο 2 ο αμέσως επόμενος και ούτω καθεξής. Τα πρόσωπα είναι: Ο άγριος, ο Ευρωπαίος, η κοπέλα, ο βαρκάρης και ο σοφός. Απάντησε αυθόρμητα και μη το πολυσκέφτεσαι! Οι σειρά των απαντήσεων θα δείξει πώς ιεραρχείς τις ανάγκες σου.

Απαντήσεις:

Κοπέλα: η ανάγκη σου για συναίσθημα

Σοφός: η σημασία που δίνεις στη λογική

Βαρκάρης: ανάγκη για απόκτηση χρημάτων

Άγριος: η βαρύτητα που δίνεις στον ερωτικό τομέα

Ευρωπαίος: το ενδιαφέρον σου για την άποψη του κόσμου για εσένα