Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Τραϊανός Δέλλας: Ο ΟΦΗ πρέπει να βρει ισορροπία

21.02.2024, 22:31

«Πρέπει να διαχειριζόμαστε σωστά τις δυνάμεις μας, θέλουμε να βρούμε ισορροπία», δήλωσε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Στην ισορροπία που πρέπει να βρει ο ΟΦΗ στα επόμενα παιχνίδια αλλά και στη σωστή διαχείριση των δυνάμεων της ομάδας στάθηκε ιδιαίτερα ο Τραϊανός Δέλλας στην καθιερωμένη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του τύπου στην προπόνηση της Τετάρτης.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης επί του Πανσερραϊκού, στη σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας που μετά από αρκετό καιρό δεν δέχθηκε γκολ , αλλά και στην Κ19 την οποία παρακολούθησε για πρώτη φορά από κοντά στην αντίστοιχη αναμέτρηση με την ομάδα των Σερρών για το πρωτάθλημα της Super League.

Aναλυτικά οι τοποθετήσεις του προπονητή του ΟΦΗ :

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ είχε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση στο ματς με τον Πανσερραϊκό τόνισε: «Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρούμε ισορροπία. Αυτό χρειάζεται η ομάδα, ισορροπία και αμυντικά και επιθετικά, προφανώς για να κερδίσεις ένα παιχνίδι δεν μπορείς να παίζεις μόνο αμυντικά. Προσπαθούμε να πούμε στα παιδιά τις πρώτες αυτές ημέρες το πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε εμείς την μπάλα και να μην την τρέχουμε πίσω από αυτήν, γιατί και κουραζόμαστε, αλλά και ο αντίπαλος έχει την ευκαιρία να κάνει ευκαιρίες. Ένα βασικό πράγμα που δουλεύουμε είναι να μπούμε σε αυτή τη λογική. Η ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας και να έχει η ίδια τον έλεγχο. Δουλεύουμε το τι πρέπει να κάνουμε στην επίθεση, αλλά και τι όταν έχει ο αντίπαλος την μπάλα. Πρέπει να δουλεύουμε τις φάσεις καθημερινά γιατί μόνο έτσι γίνονται κτήμα των παικτών».

Για την οπισθοχώρηση του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα των Σερρών: «Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός έπρεπε να αντιδράσει, έκανε τέσσερις αλλαγές και άλλαξε σχεδόν όλο το κέντρο, είπα στα παιδιά στο ημίχρονο ότι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε ότι τελείωσε το ματς. Θα έπρεπε να διαχειριστούμε σωστά πάνω από όλα τις δυνάμεις μας, γιατί κι αυτό είναι ένα θέμα που υπάρχει. Πρέπει να διαχειρίζεσαι σωστά τις δυνάμεις σου και όχι για 60-70 λεπτά. Νομίζω το διαχειριστήκαμε σωστά και δεν απειληθήκαμε πολύ από τον Πανσερραϊκό. Δύσκολα σε μία εβδομάδα μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, αλλά θέλω μέρα με την μέρα να ενισχυόμαστε. Δεν θέλω να μπερδευτούν οι παίκτες, είμαι ο τρίτος προπονητής που έρχεται σε μία σεζόν, οπότε έχουμε διαφορετικές φιλοσοφίες. Να δώσουμε στους παίκτες όσο το δυνατόν λιγότερες και πιο χρήσιμες πληροφορίες, και για το τι θα συμβεί στο μέλλον, θα το δούμε μετά».

Για το ότι εφάρμοσαν τις οδηγίες του οι παίκτες: «Εάν κάνουμε έναν παραλληλισμό με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, όπου οι περισσότεροι παίκτες είναι σε υψηλό επίπεδο, αυτό που ψάχνουν όλοι οι προπονητές είναι η γρήγορη σκέψη. Αυτό που θέλουμε κι εμείς είναι η γρήγορη σκέψη, και να την βάλουμε σιγά σιγά στο παιχνίδι. Από εδώ ξεκινάνε όλα, το τι πληροφορίες δίνουμε στους παίκτες».

Για το πόσο θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα του η νίκη επί του Πανσερραϊκού: «Όταν η ομάδα δεχόταν γκολ, κατέρρεε. Θέλουμε να βρούμε μία ισορροπία και έτσι θα αισθάνονται και οι παίκτες καλά. Έτσι θα έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Ο χρόνος όμως είναι πάρα πολύ περιορισμένος και ήδη την επόμενη εβδομάδα έχουμε τρία παιχνίδια, τα δύο εκτός. Το κομμάτι της διαχείρισης περιλαμβάνει πολλά στοιχεία μέσα, την τακτική, την φυσική κατάσταση».

Για το γεγονός ότι ο Πανσερραϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει τον ΟΦΗ: «Παίξαμε με μία ομάδα που σκοράρει πολύ. Νομίζω ότι η συγκέντρωση και η τακτική προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι, από όλη την ομάδα, έπαιξαν ρόλο. Πρέπει να δουλεύουν όλοι στην άμυνα. Νομίζω ότι όλα είναι συνολικά. Και οι επιθετικοί έχουν ρόλο στην άμυνα, και το αντίθετο, είναι μία αλυσίδα πραγμάτων. Ο φόβος μας είναι μην γίνει μεγαλύτερο το μπέρδεμα που έχουν μέσα τους οι παίκτες».

Για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ: «Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να πάρει μία απόφαση να πάει λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος σε μία ομάδα. Όντως όμως ο ΟΦΗ έχει ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, που ξέρουν και το Ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Το ποδόσφαιρο είναι σαν τα αμοιβαία κεφάλαια. Οι αποδόσεις των προηγούμενων ετών δεν σου εξασφαλίζουν τις επόμενες. Θεωρώ ότι αυτή η νίκη μας δίνει κάτι, ένα ψυχολογικό boost, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια, προφανώς και ο ΠΑΣ Γιάννενα είναι σε δύσκολη θέση και θα τα δώσει όλα για τη νίκη».

Για την άποψη που αποκόμισε από την Κ19 του ΟΦΗ την οποία παρακολούθησε πριν λίγες ημέρες από κοντά: «Δεν είχα μία πλήρη εικόνα, θέλω να δω κάποια παιδιά. Σε κάποιες προπονήσεις θα ανεβάζουμε παιδιά για να τα δούμε όλα, ο ΟΦΗ και η Κρήτη γενικότερα είναι μία δεξαμενή παικτών, που πρέπει να αξιοποιήσουμε στον σωστό χρόνο όμως και σε μία καλή ομάδα. Το να βάζουμε παιδιά για να βάζουμε παιδιά δεν έχει νόημα. Πρέπει ο ΟΦΗ να βοηθήσει τα παιδιά και όχι τα παιδιά τον ΟΦΗ. Υπάρχει ένας κίνδυνος να καεί ένα παιδί σε μία κατάσταση που δεν τον ευνοεί. Θέλω να χρησιμοποιώ νέα παιδιά, μου αρέσει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και δεν έχει σταματήσει η… παραγωγή. Υπάρχουν πράγματα αλλά όλα πρέπει να γίνονται στην σωστή στιγμή. Είμαι σε επικοινωνία, αλλά όπως σας είπα ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και όλα πρέπει να μπουν σε μία προτεραιότητα».

Για τον τρόπο που λειτουργεί ο ΟΦΗ : «Ο ΟΦΗ διαθέτει όλες τις ανέσεις που ζητάει ένας προπονητής. Δεν υστερεί σε τίποτα ούτε από κάποια μεγάλη, σε εισαγωγικά ομάδα της Ελλάδας, ούτε από κάποια του εξωτερικού. Το προπονητικό κέντρο του ΟΦΗ από όσο ξέρω θα αναβαθμιστεί κι άλλο, η πόλη στηρίζει την ομάδα. Τα απολύτως βασικά τα έχει και τα έχει και σε μεγάλο βαθμό. Τώρα πάνω σε αυτό, εμείς με τη δουλειά μας πρέπει αυτό να το ενισχύουμε. Πάντα ρεαλιστικά. Το ποδόσφαιρο είναι ρεαλιστικό και πάντα πρέπει να βλέπουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Ο ΟΦΗ είναι μία μεγάλη ομάδα με ιστορία, γιατί τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν ο κόσμος τους. Πάρα πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

Πηγή: Primesport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *