Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Τρεις απλοί τρόποι για να περάσετε χρόνο με το ταίρι σας όταν οι υποχρεώσεις είναι πολλές

26.05.2024, 1:22

Υπάρχουν τρία βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα “Way We Are Now” τρεις είναι οι βασικές προτεραιτότητες σε μία σχέση: η ειλικρίνεια, η δέσμευση και η επικοινωνία. Αν ένα ζευγάρι έχει εξασφαλίσει τα παραπάνω ή τουλάχιστον προσπαθεί να τα εξασφαλίσει και ο χρόνος και οι υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να βρίσκεται όσο συχνά θέλει, τι γίνεται;

Πολλές φορές τα ζευγάρια, ειδικά όταν στη ζωή τους έρχονται και τα παιδιά, ξεχνούν πως για να παραμείνει υγιής και δυνατή η σχέση τους πρέπει πέρα από τις καθημερινές υποχρεώσεις, να περνούν χρόνο μαζί. Και ενώ η καθημερινότητα μπορεί να «καταπίνει» την καλή διάθεση και πρόθεση που έχουμε απέναντι στον σύντροφο και τη σχέση μας, υπάρχουν τρία βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε η σπίθα στη σχέση σας να μη σβήσει. Μάλιστα, δεν θα σας «κλέψουν» καθόλου χρόνο από τις υποχρεώσεις σας.

Τηλεόραση, κινητά και μικρές κινήσεις

Όταν χαλαρώνετε το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το κινητό αντί να κάθεστε ο ένας μακριά από τον άλλο, πάρτε την κουβέρτα και χουχουλιάστε δίπλα στο ταίρι σας. Δείτε μαζί εκείνο το video που σας έκανε να γελάσετε ή κρατηθείτε χέρι χέρι στον δρόμο. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί το βράδυ γυρίζοντας από τη δουλειά και αφού έχουν κοιμηθεί τα παιδιά (αν έχετε) ή κάντε ένα μασάζ ο ένας στον άλλο. Μικρές κινήσεις καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσουν να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το άλλο σας μισό. Βρείτε εκείνη που σας ταιριάζει περισσότερο.

Κοιταχτείτε στα μάτια

Είναι πολύ πιθανό να ασχολείστε με το κινητό ή να κάνετε κάποια δουλειά στο σπίτι τη στιγμή που το ταίρι σας σάς αφηγείται τι συνέβη το πρωί στη δουλειά του. Προσπαθήστε ωστόσο να δίνετε την προσοχή σας στη συζήτηση και να κοιτάζετε στα μάτια τον συνομιλητή σας. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε πως όσα συμβαίνουν στη ζωή του έχουν σημασία και για εσάς και εκείνος νιώθει πως έχει έναν άνθρωπο για να μιλήσει για όσα τον απασχολούν. Όπως ακριβώς θα νιώθετε και εσείς όταν τα δικά σας λόγια εισακούονται.

Κάντε μαζί δραστηριότητες

Και δεν εννοούμε μόνο τη γυμναστική (αν προλαβαίνετε και το γυμναστήριο ακόμα καλύτερα). Μιλάμε για καθημερινές δραστηριότητες, όπως οι δουλειές του σπιτιού και η ενασχόληση με τα παιδιά. Το πρωί, για παράδειγμα, ετοιμάστε μαζί το πρωινό ή αν υπάρχει η δυνατότητα πηγαίνετε τα παιδιά στο σχολείο με τα πόδια ή με το ίδιο αυτοκίνητο. Βγείτε για έναν μικρό περίπατο στη γειτονιά σας μέχρι τα παιδιά να γυρίσουν από τις απογευματινές δραστηριότητες. Ακόμα καλύτερα, αναβάλλετε για μια άλλη ημέρα το σκούπισμα ή το σιδέρωμα και αφιερώστε αυτόν τον χρόνο ο ένας στον άλλο.

Πηγή: marieclaire.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαμουλάκης: «Επικίνδυνα ανεύθυνη η Κυβέρνηση – Εκτός τα αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης» 

Στα Τίρανα ο Χάρης Μαμουλάκης

Νέα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου στη Βουλή από τον Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ