Ηράκλειο: 34oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Η συνταγή γλυκού του Άκη Πετρετζίκη που τα… σπάει!

11.01.2024, 5:33

Ιδανικά για κέρασμα

Φτιάξτε τα πιο εύκολα και νόστιμα σπιτικά τρουφάκια γάλακτος με μόνο 4 υλικά! Ιδανικά για κέρασμα!

Θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 150 γρ. κουβερτούρα

Για την επικάλυψη

  • κακάο
  • τρούφα , πολύχρωμη
  • καρύδα, τριμμένη

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το ζαχαρούχο, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  • Στον πολυκόφτη ρίχνουμε 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με τη σπάτουλα.
  • Αφήνουμε λίγο στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπισκότα που τα έχουμε σπάσει στα χέρια.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα για 6-8 ώρες.
  • Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις διακοσμήσεις που έχουμε επιλέξει.
  • Φοράμε γάντια μιας χρήσης, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού περίπου 20 γρ. το ένα.
  • Κάθε μπαλάκι το βουτάμε στα μπολ με τις διακοσμήσεις που επιθυμούμε.
  • Αν δεν σερβίρουμε τις τρούφες αμέσως, τις βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.