Πώς τη φτιάχνουμε
Πρόκειται για ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό, που έχει γνωρίσει ανά τα χρόνια πολλές παραλλαγές ως προς την παρασκευή της. Με φύλλο, με σφολιάτα, «της τεμπέλας» και πολλές ακόμα. Όμως, όλες αυτές οι παραλλαγές της τυρόπιτας έχουν ένα κοινό: Όπως και αν τη φάμε, πάντα υπέροχη είναι. Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθουμε να τη φτιάχνουμε ακόμα πιο γρήγορα, ώστε να την απολαμβάνουμε και τις στιγμές που δεν έχουμε πολύ χρόνο ή θέλουμε ένα γρήγορο σνακ «στο πόδι».
Υλικά:
150 γραμμάρια φέτα
1 αυγό
70 γραμμάρια γιαούρτι ή 2 κουτ. σούπας
1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
Διαδικασία
Σπάτε το αυγό και μαζί με το γιαούρτι και τη φέτα τα βάζετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι με κοφτές κινήσεις, ώσπου το μείγμα γίνει ενιαίο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό φύλλο, το οποίο διπλώνετε στις άκρες.
Πιέζετε ελαφρώς το μείγμα με τα χέρια σας, ώστε να πάρει ένα ομοιόμορφο, τετράγωνο σχήμα και το βάζετε όπως είναι στην τοστιέρα για 15 λεπτά.
Η παραπάνω συνταγή είναι για τέσσερις μερίδες και κάθε κομμάτι έχει περίπου 150 θερμίδες, 10 γραμμάρια υδατάνθρακα, 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και 9 γραμμάρια λίπος.
Extra tip: Αν θέλετε να την νοστιμίσετε ακόμα περισσότερο, μπορείτε να βάλετε από πάνω μία κουταλιά μέλι και λίγο σουσάμι.
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»