Ηράκλειο: 15oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων ζωντανά τώρα
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Βαριά καμπάνα σε κυνηγό για την υπόθεση δηλητηρίασης από δολώματα με νεκρά ζώα

27.10.2023, 18:45

Το αποτέλεσμα της εκδίκασης είναι 18 μήνες φυλάκισης, μ’ αναστολή και 5000 ευρώ πρόστιμο

18 μήνες φυλάκισης, μ’ αναστολή και 5000 ευρώ πρόστιμο ήταν το αποτέλεσμα της εκδίκασης της υπόθεσης του 2019 που αφορούσε σε δηλητηρίαση από δολώματα με νεκρά σκυλιά, γάτες και άγρια ζώα στη Λιτσάρδα Αποκόρωνα.

Συγκεκριμένα, στις 24 Οκτωβρίου 2019, μετά από καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων στον Αποκόρωνα, είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού Καρίνα, που διαθέτει η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου στα Χανιά, και του χειριστή του, Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Γιάννη Γρηγοράκη.

Τότε είχαν εντοπίσει στη Λιτσάρδα, επιπρόσθετα των νεκρών ζώων που είχαν περισυλλεγεί τις προηγούμενες μέρες, δεκαπέντε (15) δηλητηριασμένα δολώματα.

Όπως αναφέρεται στην δημοσίευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου:

Οι υποψίες είχαν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένο άτομο, στην οικία του οποίου είχε πραγματοποιηθεί, τις πρωινές της 19ης Δεκεμβρίου 2019, νομότυπη έρευνα με το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών οργάνων και Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.

Από την έρευνα αυτή είχε εντοπιστεί μία συσκευασία που περιείχε φυτοφάρμακο, η χρήση του οποίου απαγορεύεται στην Ελλάδα, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει.