Ηράκλειο: 17oC

Βασιλόπιτα με τρεις ξηρούς καρπούς

29.12.2024, 12:17

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Αυτή η βασιλόπιτα με τριμμένους ξηρούς καρπούς στη ζύμη έχει συναρπαστική υφή και ακόμα συναρπαστικότερη πλούσια γεύση. Είναι ένα κέικ πολυτελείας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Βασιλόπιτα με τρεις ξηρούς καρπούς

Υλικά

Μερίδες: 14

  • 580 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. μέλι
  • 600 γρ. αυγά ολόκληρα (είναι περίπου 10-11 αυγά – τα ζυγίζουμε χωρίς τα τσόφλια)
  • 75 γρ. φρέσκο γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 175 γρ. ψίχα φιστικιού Αιγίνης, αλεσμένη σε σκόνη
  • 175 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
  • 550 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 18 ασπράδια – υπάρχει και έτοιμο παστεριωμένο ασπράδι, συσκευασμένο σε χάρτινο κουτί, στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
  • λίγο βούτυρο + αλεύρι για το ταψί
  • ζάχαρη άχνη για το στόλισμα της βασιλόπιτας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βασιλόπιτα με τρεις ξηρούς καρπούς, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τους ξηρούς καρπούς σε σκόνη και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, τη βανίλια και το μέλι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα ολόκληρα αυγά και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και καθαρίζουμε επιμελώς τον κάδο του μίξερ και το σύρμα. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά, για να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας.
  4. Βάζουμε στον κάδο τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μαρέγκα.
  5. Την αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου και των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, στη λειτουργία του αέρα, και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα βαθύ στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ.
  8. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Ελέγχουμε τρυπώντας τη βασιλόπιτα με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμη, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  9. Ξεφουρνίζουμε την βασιλόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε στην επιφάνεια με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Δεν ξεχνάμε το φλουρί!

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 ώρες
Style

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με σολομό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Υγεία

Αυτή η συνήθεια βοηθά στην απώλεια βάρους μετά τα 50

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τενεσί: «Δεν υπάρχουν επιζώντες», ανακοίνωσε η αστυνομία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Style

Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι κάτοικοι στον Γαλατά – Χωρίς ρεύμα στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Σοκαριστική μαρτυρία 14χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο – «Ήταν 7 άτομα κι εγώ μόνος μου» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ταξίδια

Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κρήτη

Κρήτη: Συνελήφθη 32χρονος ως ο διακινητής των 13 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2665: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →