Εύκολη και λαχταριστή συνταγή
Ψάχνετε για μια συνταγή για vegan cookies που να είναι νόστιμα, εύκολα στην παρασκευή τους και με υγιεινά υλικά;
Τότε, αυτή η συνταγή είναι για εσάς!
Με απλά υλικά που ίσως έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να δημιουργήσετε cookies με πλούσια γεύση και σοκολατένια απόλαυση.
Κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι vegan!
Υλικά
- ⅓ φλιτζανιού λάδι (ελαιόλαδο, καλαμποκέλαιο ή φυτικό)
- ¼ φλιτζανιού λάδι καρύδας (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ½ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- ¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- ⅓ φλιτζανιού πουρές μήλου χωρίς ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 φλιτζάνια (280 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Καλύψτε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικά ταψιά.
- Στο μπολ του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το λάδι, το λάδι καρύδας, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Ανακατέψτε με το φτερό ανάμιξης (ή με ηλεκτρικό μίξερ) σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν εντελώς, για περίπου 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε τον πουρέ μήλου, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν, για μερικά δευτερόλεπτα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Ενεργοποιήστε το μίξερ και προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί ελαφρά.
- Προσθέστε 1 ¼ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν. Η ζύμη θα έχει μια ελαφρώς λιπαρή υφή, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο.
- Με ένα κουτάλι για παγωτό, απλώστε 9 μπάλες ζύμης σε κάθε ταψί ψησίματος, αφήνοντας μερικά εκατοστά μεταξύ κάθε μπισκότου γιατί θα απλώσουν.
- Ψήστε μία δόση μπισκότων για 12-13 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Πιέστε 3 έως 4 κομματάκια σοκολάτας στην κορυφή κάθε ζεστού μπισκότου και μετά πασπαλίστε με αλάτι.
- Ψύξτε τα μπισκότα στο ταψί για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Όσο κρυώνουν τα μπισκότα, μοιράστε και ψήστε τη δεύτερη παρτίδα ζύμης. Μην βάζετε στο ψυγείο τη ζύμη στο ενδιάμεσο.
- Φυλάσσετε τα μπισκότα σε σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 5 ημέρες ή στο ψυγείο για 3 εβδομάδες (αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε).
Πηγή: enikos.gr
Διαβάστε επίσης:
Vegan συνταγή: Μπισκότα καρύδας χωρίς ψήσιμο
Νηστίσιμα brownies χωρίς αυγά και βούτυρο
Κίλιαν Μέρφι: Εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να γίνει vegan
Δημοφιλή
Τραγωδία σε χωριό της Κρήτης: Νεκρός 25χρονος με τραύμα από μαχαίρι – Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα
Την έπιασαν τα γέλια την Ειρήνη Μουρτζούκου όταν μπήκε στο περιπολικό για να πάει στην Πάτρα - Δείτε την θρασύτατη αντίδρασή της
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Τροχαίο έξω από το «Νίκος Καζαντζάκης» - ΙΧ συγκρούστηκε με λεωφορείο
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 30χρονος που κατέρρευσε ενώ κολυμπούσε
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο