Ηράκλειο: 12oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

“Βροχή” οι κλήσεις για παράνομη σταθμεύση στο Ηράκλειο

26.10.2023, 12:00

Η κίνηση και η στάθμευση οχημάτων στους πεζόδρομους δεν έχει τέλος

Τραγελαφική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο με τα παράνομα παρκαρίσματα. Μηχανές αλλά και αυτοκίνητα έχουν μετατρέψει τους πεζόδρομους σε χώρους στάθμευσης.

Δεν είναι λίγοι όσοι δίχως δεύτερη σκέψη αφήνουν τα οχήματά τους όπου τους βολέψει, για να κάνουν τη δουλειά τους, αδιαφορώντας για τους συμπολίτες τους και τα προβλήματα που προκαλεί αυτή τους η συμπεριφορά.

Οι καταλήψεις στα πεζοδρόμια που γίνονται αδιάβατα για πεζούς και ΑμεΑ που αναγκάζονται να κατεβαίνουν στον δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους πάνε και έρχονται.

Το cretaone.gr επικοινώνησε για το θέμα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνο Παττακό ο οποίος επιβεβαίωσε την αύξηση των παραβάσεων στην παράνομη στάθμευση.

Έτσι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο του 2023 η παραβατικότητα σε όλες τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας που αφορούν την κυκλοφορία οχημάτων στο Ηράκλειο κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Οι παραβάσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις 2.500. Το Σεπτέμβριο ανήλθαν στις 2.766 ενώ για το μήνα Οκτώβριο οι συγκεκριμένες παραβάσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000.

Όπως ανέφερε ο Μαρίνος Παττακός: ” Η δημοτική αστυνομία λειτουργώντας σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία και τις αρμοδιότητες που της αναλογούν, αποδίδει την αύξηση της παραβατικότητας στην κυκλοφορία και τη στάθμευση στην αυξημένη τουριστική κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων”.