Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Βρύσαλης: «Πρόκληση για τον Κρητικό λαό οι δηλώσεις του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ»

21.02.2024, 14:33

«Σφοδρή επίθεση» του Πρόεδρου των Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στον διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη

«Πρόκληση για τον Κρητικό λαό» αποτελούν οι δηλώσεις του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργου Χαλκιαδάκη, περί χαμηλών τιμών των ιδιωτικών χειρουργείων επισημαίνει σε σχόλιο του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Ο κ. Βρύσαλης τονίζει ότι ο κ. Χαλκιαδάκης «αποτελεί τον γνησιότερο εκφραστή της πολιτικής της κυβέρνησης, γι’ αυτό και αναβαθμίστηκε σαν υπέρ διοικητής», ενώ προσθέτει πως «τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις που πουλάνε τα κοινωνικά αγαθά και ο λαός αγοραστής. Τα νοσοκομεία είναι κοινωνικά αγαθά που θα πρέπει να παρέχονται σε όλους δωρεάν. Τα έχουμε όλοι χρυσοπληρώσει». Τέλος ο κ. Βρύσαλης καλεί τους υγειονομικούς και τον κρητικό λαό να συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά το σχόλιο του Προέδρου των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

Στο αίσχος της κυβερνητικής απόφασης για τη λειτουργία των επί πληρωμή χειρουργείων, με το «νόμιμο» φακελάκι να φτάνει τα 2.000 ευρώ, αλλά και στο επόμενο βήμα, την αξιοποίηση των κρατικών υποδομών από τους κλινικάρχες προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους και να μειώσουν το κόστος, υποτίθεται για τη «μείωση της λίστας αναμονής για τους ασθενείς, ήρθε και η ΔΗΛΩΣΗ του διοικητή του ΠΑΓΝΗ περί χαμηλών τιμών των ιδιωτικών χειρουργείων, η οποία αποτελεί πρόκληση για τον κρητικό λαό.

Αποτελεί τον γνησιότερο εκφραστή της πολιτικής της κυβέρνησης, γι’ αυτό και αναβαθμίστηκε σαν υπέρ διοικητής. Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ καλό είναι να κρατήσει την άποψή του για τις τιμές των ιδιωτικών χειρουργείων. Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις που πουλάνε τα κοινωνικά αγαθά και ο λαός αγοραστής. Τα νοσοκομεία είναι κοινωνικά αγαθά που θα πρέπει να παρέχονται σε όλους δωρεάν. Τα έχουμε όλοι χρυσοπληρώσει. Ας μην αγχώνεται να πείσει τους κρητικούς για τις καλές τιμές για να προσελκύσει τους ασθενείς.

Ο κρητικός λαός και οι μαχόμενοι υγειονομικοί έχουν απαντήσει: «ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ».

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 22/2, ΣΤΙΣ 10 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 28/2 ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10πμ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.’