Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Wall Street: Εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις

04.04.2024, 0:23

Στο υψηλότερο επίπεδο μετά τον Ιούλιο οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Πτώση και την Τετάρτη στη Wall Street για τρίτη διαδοχική μέρα, με τον κλάδο της τεχνολογίας να εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις και με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις δηλώσεις στελεχών της Fed για τη νομισματική πολιτική.

O πρόεδρος της Fed Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, ανέφερε ότι φέτος βλέπει μόνο μία μείωση επιτοκίων, η οποία αναμένεται κατά το δ’ τρίμηνο, δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με την πρόβλεψη για τρεις περικοπές που αναμένει για το 2024 η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί έναν μήνα πριν.

Nέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο

Παράλληλα, αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη σημείωσαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι παρά τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική. Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 184.000 από 155.000 τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό τους μετά τον Ιούλιο.

O βιομηχανικός Dow Jones 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,02% στις 39.176 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,04% στις 5.203 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,31% στις 16.190 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ξεπερνά το 4,42% κατά τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, ενώ το 2ετές διαμορφώνεται στο 4,72% ενισχυμένο κατά δύο μονάδες βάσης.

Στο ταμπλό, πτώση σχεδόν 7% σημειώνει η Intel, μετά την ανακοίνωση για λειτουργικές απώλειες ύψους 7 δισ. δολαρίων στον τομέα κατασκευής ημιαγωγών. Απώλειες άνω του 1,6% καταγράφει η Tesla, έπειτα από την ανακοίνωση για μείωση στην τιμή – στόχο από πολλές επενδυτικές εταιρείες.

πηγή: newmoney.gr