Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μυρωδάτοι γίγαντες, με μπόλικα κρεμμύδια και λίγο καυτερό, για να εξισορροπεί τη γλύκα και των οσπρίων και των κρεμμυδιών, μαζί με τα κάστανα συνθέτουν ένα ονειρεμένο ζουμερό, λαδερό φαγητό.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 300 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι σε νερό αποβραδίς
- 250 γρ. έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
- 500 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
- 3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 1 εκ.
- 1 δάφνη
- 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
- 30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τους γίγαντες με κάστανα στην κατσαρόλα η διαδικασία ξεκινάει ως εξής: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 700 ml καυτό νερό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τα κάστανα, το ξίδι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
Αδιανόητο τροχαίο: ΙΧ τούμπαρε και προσγειώθηκε σε αυλή σπιτιού