Συμβουλές για το δημοφιλές διατροφικό έθιμο
Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και βάσει του πλέον δημοφιλούς διατροφικού εθίμου, το τραπέζι θα υποδεχτεί χρυσοτηγανισμένο, τραγανό μπακαλιάρο με παραδοσιακή σκορδαλιά. Αν θέλετε να πετύχετε ένα αποτέλεσμα αντάξιο των πιο έμπειρων μαγείρων και μαγειρισσών, υπάρχουν μερικά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από το σωστό ξαρμύρισμα μέχρι το ιδανικό τηγάνισμα, δείτε βήμα-βήμα τι πρέπει να προσέξετε για να γίνει ο μπακαλιάρος σας αφράτος μέσα, τραγανός έξω και με σωστή ισορροπία αλατιού.
Βασικές συμβουλές για άψογο αποτέλεσμα
1. Ξαρμύρισμα με υπομονή: Μην αφήνετε το ξαρμύρισμα για την τελευταία στιγμή! Ανάλογα με το πάχος του μπακαλιάρου, μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει έως και 48 ώρες σε άφθονο κρύο νερό, το οποίο καλό είναι να αλλάζετε ύστερα από κάποιες ώρες. Ο μπακαλιάρος που προορίζεται για τηγάνι καλό είναι να έχει μπόλικη σάρκα και να μην είναι λεπτός σα φλούδα, οπότε θα χρειαστεί να μείνει αρκετά στο νερό.
2. Δοκιμή αλμυρότητας: Ελέγξτε αν ο μπακαλιάρος έχει ξαλμυριστεία σωστά κάνοντας ένα απλό τεστ. Βράστε ένα μικρό κομμάτι μπακαλιάρου για λίγο (5′) και δοκιμάστε τη γεύση του. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλμυρό – όχι «λύσσα», αλλά ούτε και εντελώς άγευστο.
Πηγή: freepik
3. Το μυστικό για τέλειο κουρκούτι: Αν δυσκολεύεστε να πετύχετε ένα ομοιόμορφο, κριτσανιστό κουρκούτι, δοκιμάστε να περάσετε πρώτα τον μπακαλιάρο από αλεύρι πριν τον βυθίσετε στον χυλό. Αυτό βοηθάει το κουρκούτι να κολλήσει καλύτερα και να παραμείνει στη θέση του κατά το τηγάνισμα.
4. Σωστή θερμοκρασία λαδιού: Το καυτό λάδι είναι το κλειδί για επιτυχημένο τηγάνισμα. Αν το λάδι δεν είναι αρκετά ζεστό, ο μπακαλιάρος θα το απορροφήσει και αντί να γίνει τραγανός, θα βγει λαδερός και βαριά τηγανισμένος. Το ιδανικό είναι να τσιτσιρίζει αμέσως μόλις μπει στο τηγάνι, ώστε ο χυλός να ψήνεται γρήγορα και ομοιόμορφα.
5. Τηγάνισμα σε δόσεις: Μην υπερφορτώνετε το τηγάνι. Αν στοιβάξετε πολλά κομμάτια μπακαλιάρου μαζί, δεν θα τηγανιστούν σωστά, θα κολλήσουν μεταξύ τους και δεν θα γίνουν τραγανά. Δώστε τους χώρο για να ψηθούν ομοιόμορφα και να αποκτήσουν την τέλεια χρυσαφένια κρούστα.
Πηγή: ethnos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων
Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Μίλτου Πασχαλίδη για τον Δημήτρη Μητροπάνο - Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό