Ηράκλειο: 33oC

Κολοκυθόσουπα με κρέμα ουίσκι και τραγανό χοιρομέρι

10.02.2024, 0:36

Πολύ ιδιαίτερη αυτή η κολοκυθόσουπα

Με τη γευστική ένταση της κρέμας ουίσκι να την κάνει να ξεχωρίζει από ότι έχετε δοκιμάσει ως τώρα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για την κολοκυθόσουπα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170˚C. Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβοντάς την σε μικρά/ μεσαία κομμάτια. Στρώνουμε την κολοκύθα σε ένα λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για 50 λεπτά έως ότου η κολοκύθα μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ, ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με βαριά βάση σε μέτρια φωτιά. Λιώνουμε το βούτυρο και ιδρώνουμε απαλά τα κρεμμύδια και τα καρότα. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο στα κρεμμύδια, έως ότου τα κρεμμύδια μαλακώσουν και γίνουν ημιδιαφανή και το μοσχοκάρυδο απελευθερώσει το απαλό άρωμά του.

Βήμα 3

Αφαιρούμε την κολοκύθα από τον φούρνο και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολύ λείο. Αφού περάσουμε τη σούπα από σίτα, τη ρίχνουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για να διατηρηθεί ζεστή, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα στοιχεία του πιάτου.

Βήμα 4

Για τους σπόρους κολοκύθας: Όσο η κολοκύθα σιγοβράζει, τοποθετούμε τους σπόρους κολοκύθας σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 8 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία με την κολοκύθα (170˚C). Αφαιρούμε τους σπόρους κολοκύθας από τον φούρνο, τους αλατίζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 5

Για την κρέμα ουίσκι: Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, και μόλις αρχίσει να αφρατεύει προσθέτουμε σιγά-σιγά το ουίσκι. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ με ένα κουταλάκι κρέμα ουίσκι, ένα κουταλάκι σπόρους κολοκύθας και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και τραγανό χοιρομέρι.

Υλικά

    • Μερίδες: 4
    • 1 κιλό κολοκύθα
    • 1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 100 ml κρέμα γάλακτος
    • 1 μοσχοκάρυδο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 30 ml ελαιόλαδο
    • 20 γρ. χοιρομέρι

Για τους σπόρους κολοκύθας

    • 50 γρ. σπόροι κολοκύθας
    • αλάτι

Για την κρέμα ουίσκι

    • 100 ml κρέμα γάλακτος
    • 50 ml ουίσκι bourbon

Για το σερβίρισμα

  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Καρέ καρέ η δράση 40χρονου διαρρήκτη, επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι Ρομά «παγώνουν» προσωρινά τις μηνύσεις κατά του δήμου…περιμένοντας τον δήμαρχο!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Style

Erik Truffaz Quartet στο το Half Note Jazz Club

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Κόσμος

Δείτε πως μοιάζει η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Αθλητικά

EuroBasket 2025: Η AEGEAN μεταφέρει Ελληνες φιλάθλους στη Ρίγα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Δείτε ποιο ποτό που πίνεις λατρεύουν τα κουνούπια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ελλάδα

Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου σε σχολείο – Τον απείλησαν με αιχμηρό αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Style

Μακαρονάδα cacio e pepe

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Πότε αναμένονται τα πρωτοβρόχια φέτος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Style

Με τέσσερις κρητικούς παίκτες ξεκινά η «Φάρμα» (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα