Έτοιμα σε 15 λεπτά!
Στάκα, αυγά, ελαιόλαδο κι αλάτι. Αυτά χρειάζεσαι μόνο και έχεις το πιο δυναμωτικό πρωινό της οικουμένης και τη νοστιμότερη παρέα της τσικουδιάς. Πρόκειται για μια από τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις και συνταγές, η οποία είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση της.
Πηγή φωτογραφίας: Μιχάλης Παππάς / gastronomos
Υλικά
Για 4 μικρές μερίδες ως μεζές
- 250 γρ. στάκα ή ανθόγαλα
- 6 αυγά
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αυγά με στάκα, ξεκινάμε βάζοντας τη στάκα σε ένα μικρό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει σιγά σιγά και να ζεσταθεί καλά για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και δεν ανακατεύουμε καθόλου, παρά μόνο περιμένουμε υπομονετικά περίπου 8 λεπτά να ψηθεί η ομελέτα από την κάτω πλευρά, για να την τουμπάρουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και να ψηθεί κι από την άλλη, για άλλα 6 λεπτά περίπου.
- Αλατίζουμε προσεκτικά, γιατί η στάκα έχει κι αυτή λίγο αλάτι.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της πόλης - Στο αυτόφωρο ανήλικος οδηγός
Σεισμός με το... καλημέρα νότια της Κρήτης
Θλίψη σε χωριό του Ηρακλείου: 66χρονη εντοπίστηκε νεκρή από τον σύζυγό της
Τραγωδία στα Χανιά: Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο του
Τροχαίο τα ξημερώματα στα Χανιά - Στο νοσοκομείο οδηγός Ι.Χ
Πατέλες: Έσπασε κεντρικός αγωγός της ΔΕΥΑΗ – «Ποτάμι» η Νικολάου Ξυλούρη (βίντεο-φώτο)
Πέτρος Κωστόπουλος: Το τρυφερό αντίο στον γιο του «Καλό ταξίδι στη νέα σου ζωή αγόρι μου»
Γιώργος Μαζωνάκης: Τι είπαν οι γιατροί που τον εξέτασαν λίγο πριν πάρει εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο
Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 19 Αυγούστου