Έτοιμα σε 15 λεπτά!
Στάκα, αυγά, ελαιόλαδο κι αλάτι. Αυτά χρειάζεσαι μόνο και έχεις το πιο δυναμωτικό πρωινό της οικουμένης και τη νοστιμότερη παρέα της τσικουδιάς. Πρόκειται για μια από τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις και συνταγές, η οποία είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση της.
Πηγή φωτογραφίας: Μιχάλης Παππάς / gastronomos
Υλικά
Για 4 μικρές μερίδες ως μεζές
- 250 γρ. στάκα ή ανθόγαλα
- 6 αυγά
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αυγά με στάκα, ξεκινάμε βάζοντας τη στάκα σε ένα μικρό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει σιγά σιγά και να ζεσταθεί καλά για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και δεν ανακατεύουμε καθόλου, παρά μόνο περιμένουμε υπομονετικά περίπου 8 λεπτά να ψηθεί η ομελέτα από την κάτω πλευρά, για να την τουμπάρουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και να ψηθεί κι από την άλλη, για άλλα 6 λεπτά περίπου.
- Αλατίζουμε προσεκτικά, γιατί η στάκα έχει κι αυτή λίγο αλάτι.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Χανιά: Είδε στο καφενείο τον πατέρα του και τον... μαχαίρωσε 50 φορές!
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Θρήνος στην Κρήτη: Σπαρακτικά μηνύματα για τον 19χρονο Ραφαήλ στα social: «Ζήλεψε ο Χάρος»
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα ξημερώματα την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η πληρωμή των επιδοτήσεων - Τι είπε ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Θρήνος στην Μεσαρά για τον 19χρονο στρατιώτη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Ήταν γιός στελέχους του Λιμενικού