Ηράκλειο: 16oC

Η μακαρονάδα με κιμά που θα λατρέψετε

05.03.2024, 0:00

Η συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Ποιος δεν υποκλίνεται στη νοστιμιά μιας καλοφτιαγμένης μακαρονάδας με κιμά; Πόσο μάλλον σε μία καταπληκτική συνταγή!

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει καλά. Προσθέτουμε τους κιμάδες και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζουμε τον κιμά σε μπολ και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι.

Βήμα 2

Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τις λιαστές ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, τη δάφνη, την πάπρικα, τις ντομάτες, τον ζωμό, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι σε πιάτα και από πάνω τον κιμά, παρμεζάνα και βασιλικό.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα)
  • 400γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι
  • 150γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 600γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 500γρ. ζωμό κρέατος
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο για το σερβίρισμα
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

πηγή:olivemagazine.gr

πριν από 2 ώρες
Υγεία

Χάστε 4 κιλά και ρίξτε χοληστερόλη και σάκχαρο σε λιγότερο από 2 μήνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Style

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με σολομό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Υγεία

Αυτή η συνήθεια βοηθά στην απώλεια βάρους μετά τα 50

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κόσμος

Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τενεσί: «Δεν υπάρχουν επιζώντες», ανακοίνωσε η αστυνομία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Style

Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι κάτοικοι στον Γαλατά – Χωρίς ρεύμα στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ελλάδα

Σοκαριστική μαρτυρία 14χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο – «Ήταν 7 άτομα κι εγώ μόνος μου» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ταξίδια

Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κρήτη

Κρήτη: Συνελήφθη 32χρονος ως ο διακινητής των 13 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →