Ηράκλειο: 15oC

Η μακαρονάδα με κιμά που θα λατρέψετε

05.03.2024, 0:00

Η συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Ποιος δεν υποκλίνεται στη νοστιμιά μιας καλοφτιαγμένης μακαρονάδας με κιμά; Πόσο μάλλον σε μία καταπληκτική συνταγή!

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει καλά. Προσθέτουμε τους κιμάδες και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζουμε τον κιμά σε μπολ και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι.

Βήμα 2

Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τις λιαστές ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, τη δάφνη, την πάπρικα, τις ντομάτες, τον ζωμό, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι σε πιάτα και από πάνω τον κιμά, παρμεζάνα και βασιλικό.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα)
  • 400γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι
  • 150γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 600γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 500γρ. ζωμό κρέατος
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο για το σερβίρισμα
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

πηγή:olivemagazine.gr

πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Σαλαμίνα: «Οργανωμένο, ψυχρό και προμελετημένο έγκλημα» – Τι λέει κόρη της 75χρονης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Άνδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο – Στο σημείο το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Αυτός είναι ο δράκος του Αλίμου (φωτογραφία)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Κρήτη

Από την Κρήτη ο επιχειρηματίας που αγόρασε την ισχυρότερη Rolls Royce του μισού εκατομμυρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Θλίψη στην Μεσαρά – Έφυγε από την ζωή η γιαγιά Ευθυμία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

Novartis: Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεια των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Style

Τα 5 ζώδια που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στο σεξ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ηράκλειο

Εξελίξεις δίχως τέλος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η νέα κλήση στον «Φραπέ» και η σκληρή κόντρα για την δήθεν «κουμπαριά» στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Ελλάδα

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: «Έτσι σκότωσα την πεθερά μου» – Όσα ανέφερε η 46χρονη δολοφόνος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Ελλάδα

«Να ξαναπάρεις τα παιδιά στο σπίτι, ήταν ωραία» – Φρικτές αποκαλύψεις για τον θείο που ασελγούσε μαζί με τον φίλο στα ανίψια του

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →