Με βουτυρένια, αφράτη υφή που λιώνει στο στόμα
Η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των γλυκών που θέλουν όλη τη γεύση, χωρίς τον κόπο της παρασκευής ενός γλυκού.
Έχουν βουτυρένια, αφράτη υφή που λιώνει στο στόμα με απολαυστική γεύση καραμέλας και όμορφη εμφάνιση.
Συμβουλές για το γλάσο:
Αν το γλάσο σας σταθεροποιηθεί πολύ κατά τη διακόσμηση, μπορείτε πάντα να το ζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να αραιώσει και να γίνει και πάλι ρευστό για να το περιχύσετε.
Διπλάσια δόση
Εάν θέλετε να διπλασιάσετε την ποσότητα για να φτιάξετε δώδεκα cakes, απλά στρώστε μια φόρμα για μάφιν 12 θέσεων με χάρτινες θήκες. Γεμίστε κάθε θήκη με 3 κουταλιές της σούπας ζύμη και μειώστε το χρόνο ψησίματος σε 12 έως 15 λεπτά.
Υλικά
Για τα κέικ:
1⅓ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅔ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλος κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
⅓ φλιτζάνι γάλα ολικής αλέσεως, σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη:
¾ φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι βαριά κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για 6 κέικ. Αφήστε την στην άκρη.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με μίξερ χειρός το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέστε το αυγό και τον κρόκο αυγού, ένα-ένα, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού σε τρία μέρη, εναλλάξ με το γάλα. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μετά από κάθε προσθήκη και σταματήστε για να ξύσετε τα πλαϊνά του μπολ όποτε χρειάζεται.
- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ (περίπου 1/2 φλιτζάνι σε κάθε μία). Ισιώστε τις επιφάνειες με τη ράχη ενός κουταλιού.
- Χτυπήστε με δύναμη τη φόρμα στον πάγκο αρκετές φορές για να απελευθερωθούν τυχόν μεγάλες φυσαλίδες αέρα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο των κέικ, για 15 έως 20 λεπτά.
- Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στη φόρμα πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα από τη φόρμα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα, για 1 έως 2 ώρες.
Πηγή: thebest.gr
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για ζουμερό κέικ λεμόνι

Δημοφιλή
Εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου στην Κίσσαμο: Για ένα χαστούκι βάφτηκε με αίμα η γιορτή κάστανου - Τι λέει η οικογένεια του δράστη
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
Σοκ στα Χανιά από την εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου: Σκότωσε το «αίμα» του ενώ χόρευε στο πανηγύρι - Φόβοι για βεντέτα
Μπλεγμένος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής – Τι εξετάζουν οι αρχές
«Είδα τον ευχούλη»: Η αντίδραση αγρότη στο First Dates όταν είδε ότι το ραντεβού του είχε αξύριστες μασχάλες...
«Πέρασε» γεννεές δεκατέσσερις τον πρώην υπουργό
Καρέ-καρέ η άγρια επίθεση στον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο - Δείτε αποκαλυπτικό βίντεο