Ηράκλειο: 36oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Συνταγή για ζουμερό κέικ λεμόνι

27.03.2024, 4:43

Δείτε πως να το φτιάξετε 

Ένα ζουμερό κέικ λεμόνι είναι το τέλειο επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα και παράλληλα είναι μία πολύ εύκολη συνταγή.

Συστατικά

1 φλιτζάνι γάλα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου
1 φλιτζάνι συν 2 κ.σ. άσπρο αλεύρι ολικής αλέσεως
1/3 φλυτζάνι τριμμένα αμύγδαλα ωμά
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι λάδι κανόλα
Χυμός από μισό λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού

Για το γλάσσο θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας γάλα σόγιας
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ºC
Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίχνεις το γάλα σόγιας και το μηλόξιδο, τα ανακατεύεις καλά και αφήνεις το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Στο μπολ με το γάλα και το ξύδι προσθέτεις τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό λεμονιού, και το εκχύλισμα λεμονιού και τα ανακατεύεις καλά
Κάνεις ένα βαθούλωμα στα ξηρά συστατικά και ρίχνεις μέσα τα υγρά και τα ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις το κέικ για 35-40 λεπτά.
Το αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα υλικά του γλάσου και τα ανακατεύεις καλά
Μόλις κρυώσει το κέικ ρίχνεις από πάνω το γλάσο και σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης: 

Εύκολη συνταγή: Πανσέτες και πατάτες ψητές

Εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνι

Μουστοκούλουρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για σιροπιαστή μηλόπιτα

Τσιπς μήλου με κανέλα στον φούρνο