Ηράκλειο: 19oC

Γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη – Πεντανόστιμο και εύκολο

06.04.2024, 1:46

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.

Υλικά

  • 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 2½ κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί

Για το ζελέ φράουλα

  • 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 2 ζελατίνες
  • 50 γρ. νερό.

Εκτέλεση

Για το απόλυτο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ζωϊκό αλλά και φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης .

  • Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
  • Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  • Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
  • Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
  • Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
  • Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Και μέχρι εδώ, το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.

Για το ζελέ φράουλα

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
  • Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
  • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
  • Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
  • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Πηγή: madata.gr

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό γιαούρτι με τριμμένο μπισκότο

Εύκολη μους σοκολάτας με μόνο 1 υλικό

Εύκολη συνταγή: Πουτίγκα για παιδιά με chia και μάνγκο

 

πριν από 1 λεπτό
Καιρός

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει αυτήν την ώρα την Αττική – Βροντές και κεραυνοί συνοδεύουν το σκηνικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Απόπειρα βιασμού 16χρονης στον Πύργο: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 λεπτό
Υγεία

Αυτό το εμβόλιο προστατεύει από το έμφραγμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Style

Συνταγή: Kρέπες γεμιστές με μοσχαρίσιο κιμά (μπιλιντζίκ)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Νέο Ηράκλειο: Aνήλικοι πιάστηκαν στα χέρια έξω από σχολείο – Σοκάρει το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου μετακομίζει η λαϊκή αγορά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Νέο πακέτο ενισχύσεων ύψους 56 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Style

Αστρολογία: Tα ζώδια που φροντίζουν πάντα τους φίλους τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Στο φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δύο μέρες αναβλύζουν λύματα στην παραλιακή και κανείς δεν ενδιαφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →