Ηράκλειο: 32oC

Συνταγή: Μάφιν σοκολάτας χωρίς αυγά

21.07.2024, 5:32

Εύκολη, γρήγορη και νηστίσιμη συνταγή

Απίθανη συνταγή για μαφιν χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα. Απλά πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά

  •  1½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.σ ξίδι
  • 1/2 φλ. σουσαμέλαιο.

Εκτέλεση

  •  Κοσκινίζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το baking powder και τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι.
  • Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα.

Για το ψήσιμο

  •  Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια.
  •  Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάφιν με σπανάκι και φέτα

Εύκολη συνταγή: Μάφιν σοκολάτας με μπανάνα και μύρτιλο

λαχταριστά μίνι κέικ καραμέλας