Ηράκλειο: 15oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Κυδώνια στον φούρνο γεμιστά με μήλα

06.05.2024, 1:34

Aρωματισμένα με κανέλα και ανθόνερο

Κυδώνια γεμιστά με μήλα; Κι όμως! Οι διαφορετικές τους υφές δένουν τέλεια μεταξύ τους και το σύνολο απογειώνεται με τα αρώματα της κανέλας και του ανθόνερου.

Υλικά

  • 3 μεγάλα κυδώνια
  • 4 μήλα κόκκινα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 3-4 κουτ. σούπας κοπανισμένη ψίχα από ανάλατα κελυφωτά φυστίκια

Για το ταψί

  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

  • Για τα κυδώνια στον φούρνο γεμιστά με μήλα και αρωματισμένα με κανέλα και ανθόνερο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.
  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στη μέση από το κοτσάνι προς τη βάση τους. Ραντίζουμε καθένα που καθαρίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
  • Με ένα κουτάλι (ή με το ειδικό εργαλείο) αφαιρούμε από κάθε κομμάτι τον πυρήνα με τα κουκούτσια (τα οποία αφήνουμε στην άκρη), σχηματίζοντας μια κοιλότητα.
  • Τακτοποιούμε τα κυδώνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψάκι που να τα χωράει σχεδόν ακριβώς.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας και σε αυτά τον πυρήνα με τα κουκούτσια, τα οποία αφήνουμε επίσης κατά μέρος.
  • Τρίβουμε τα κομμένα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα μήλων τις κοιλότητες από τα κομμένα κυδώνια, φτιάχνοντας από ένα λοφάκι στην καθεμία.
  • Ρίχνουμε προσεκτικά νερό ανάμεσα στα κυδώνια, τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει μέχρι τη μέρη τους.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ροδόνερο και τα κουκούτσια όλων των φρούτων που αφήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε προσεκτικά το υγρό με ένα κουτάλι.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν και να τα διαπερνά εύκολα ένα πιρούνι. Ελέγχουμε το νερό στη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτουμε λίγο, καυτό, αν η στάθμη χαμηλώσει πολύ. Στο τέλος θα πρέπει να μείνει ένα δεμένο σιρόπι.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η γέμιση. Αν δούμε ότι το σιρόπι είναι πολύ αραιό, βγάζουμε προσεκτικά τα κυδώνια σε μια πιατέλα και ψήνουμε το υγρό του ταψιού για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει.
  • Ξεφουρνίζουμε το ταψί και σουρώνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ.
  • Περιχύνουμε τα κυδώνια στην πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα φυστίκια και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό λεμόνι

Συνταγή: Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό γεμιστό με τιραμισού

Πασχαλινό τραπέζι: Cheesecake με φράουλες… χωρίς μίξερ

πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Νέος «ΕΝΦΙΑ» για ιδιοκτήτες ακινήτων – Ποιοι επιβαρύνονται περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Κρήτη

Σοβαρό ατύχημα στη Μεσαρά – Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 120.000 ευρώ ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κωνσταντίνος Ανεστίδης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Καιρός

Χριστούγεννα με χιόνι;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Κόσμος

Βρετανία: Επιστρατεύονται μέτρα Covid για την αντιμετώπιση της γρίπης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Ελλάδα

Ο χάρτης των μπλόκων σε όλη την Ελλάδα – Τι θα γίνει στην Κρήτη;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Ελλάδα

Rave party έξω από Ιερό Ναό στο Γαλάτσι! (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Οικονομία

Πώς τα ψηφιακά εργαλεία «έκλεισαν» το κενό του ΦΠΑ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 58 λεπτά
Οικονομία

Δεν λαμβάνετε σύνταξη; Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε 409 κάθε μήνα

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →