Ηράκλειο: 20oC

Συνταγή: Καλοκαιρινή τάρτα με σφολιάτα και φέτα

23.08.2024, 5:47

Από τον Γιάννο Βαλιάνο

Απλά υλικά, εύκολη εκτέλεση και ένα αποτέλεσμα που θα σας αφήσει άφωνους! Αυτή η τάρτα του Γιάννου Βαλιάνου είναι εγγυημένη επιτυχία. Φτιάξτε αυτήν τη συνταγή όλο το καλοκαίρι και εντυπωσιάστε τους πάντες!

Υλικά:

  • 1 φρέσκο φύλλο σφολιάτας
  • 2 κ.σ μαρμελάδα ντομάτας με μυρωδικά
  • 150 γρ ντοματίνια
  • 200 γρ φέτα
  • Μερικές ελιές
  • 1 αυγό με 1 κ.σ νερό
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Λαδώνω την βάση και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας περίπου 28 εκ
  2. Αναποδογυρίζω την σφολιάτα πάνω στην ταρτιέρα πιάνοντας την από την μεμβράνη της και με προσοχή πιέζω ελαφρά να κάτσει παντού.
  3. Αφαιρώ την μεμβράνη της σφολιάτας και πιέζω είτε με το χέρι μου είτε με ένα μαχαίρι το χείλος της ταρτιέρας ώστε να κοπεί το ζυμάρι που προεξέχει.
  4. Παίρνω αυτά τα κομμάτια σφολιάτας που έκοψα και καλύπτω οποιαδήποτε κενά έχω εσωτερικά στην ταρτιέρα.
  5. Με ένα πιρούνι τρυπάω παντού την σφολιάτα, και τριγύρω όχι μόνο στην βάση.
  6. Σε ένα μπολάκι σπάω το αυγό και ενώ το χτυπάω με το πιρούνι προσθέτω και το νεράκι.
  7. Με ένα πινέλο αλείφω με αυγό όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  8. Πασπαλίζω όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με την τριμμένη παρμεζάνα ώστε να κάνω μια λεπτή στρώση που θα λιώσει στον φούρνο και θα κάνει κρούστα.
  9. Βάζουμε την ταρτιέρα στον φούρνο και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου ώστε να ροδίσει καλά.
  10. Σε περίπτωση που στον φούρνο αρχίσει να φουσκώνει η ζύμη, ανοίγετε τον φούρνο και τρυπάτε ελαφρά σε δύο διαφορετικά σημεία με ένα μαχαίρι ώστε να φύγει ο αέρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώστε να ροδίσει.
  11. Στο μεταξύ κόβουμε τα τοματίνια και αφαιρούμε τα πολλά σπόρια από μέσα για να μην βγάλουν ζουμιά στην ζύμη.
  12. Αφού έχει ροδίσει η τάρτα στον φούρνο και έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε και ακουμπάμε στον πάγκο.
  13. Ιδανικά δεν σβήνουμε τον φούρνο γιατί θα ξαναψήσουμε αφού βάλουμε τα τελευταία υλικά.
  14. Αλείφουμε πάνω στην ψημένη τάρτα την μαρμελάδα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με φέτα ,βάζουμε τα ντοματίνια και τις ροδέλες ελιάς και ξαναβάζουμε με προσοχή στον φούρνο για άλλα 7 λεπτά κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
  15. Αφού βγάλουμε κόβουμε σερβίρουμε και δοκιμάζουμε

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Τάρτα με φράουλες και κρέμα, κλασική και αγαπημένη 

Εύκολη και νόστιμη χορτόπιτα 

Συνταγή για κρητική πίτα με βλίτα 

πριν από 1 ώρα
Style

Κιμαδόπιτα από το Κεμπέκ (tourtière)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Δύο άνδρες επέτρεψαν την κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικες και συνελήφθησαν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Αθλητικά

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Ο Ταρέμι έβαψε «ερυθρόλευκο» το ντέρμπι της Super League

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Αθλητικά

Αχαΐα: Φίλαθλος υπέστη έμφραγμα στον αγώνα Πάτρα 2005 – ΑΕ Αιγίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Κρήτη

Θλίψη στο Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή η Άννα Παρσωτάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ζητούν λύσεις για τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Πάνος Ρούτσι από το Σύνταγμα: «Αυτά τα παιδιά δολοφονήθηκαν»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Τζόκερ κλήρωση 2980: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1.000.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κρήτη

Σητεία: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κόσμος

Φρικτά πλάνα από άγρια επίθεση σε μετρό: Προσπάθησε να της κατεβάσει τα εσώρουχα (βιντεο)

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →