Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού.
- Σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδι, τα καρότα και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, σε μονή στρώση, και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά.
- Ρίχνουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μέτριο, βαθύ ταψάκι, τακτοποιώντας το κρέας πάλι σε μονή στρώση. Δεν προσθέτουμε κανένα υγρό στο ταψί – το φαγητό θα σιγοψηθεί στους λιγοστούς αλλά νόστιμους χυμούς που θα βγάλουν τα υλικά, κυρίως τα κρεμμύδια που θα μελώσουν και τη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε καλά το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψάκι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να ροδίσει όμορφα.
Δημοφιλή
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Εικόνες χάους στο Νεπάλ: Διαδηλωτές έσυραν γυμνό τον αντιπρόεδρο της χώρας ενώ έκαψαν ζωντανή τη σύζυγο πρώην πρωθυπουργού - Δείτε βίντεο
Θλίψη στο Λασίθι: «Έφυγε» ο αγαπητός Γιώργος - Αύριο 10/9 το τελευταίο αντίο
Τραγωδία στην Κέρκυρα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πηγάδι - Είχε πάει να ποτίσει