Ηράκλειο: 27oC

Λαζάνια με λαχανικά

25.06.2024, 0:00

Ένα σουφλέ λαχανικών που ξεχειλίζει από νοστιμιά

Λαζάνια με λαχανικά και μπεσαμέλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Χρώμα, γεύση, νοστιμιά, όλα σε ένα. Ιδανικό για τα τραπέζια σας!

Υλικά

  • 18 λαζάνια
  • 500 γρ. κατίκι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 300 γρ. κασέρι
  • 2 κολοκύθια
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 καρότα
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 kg ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 4 κ.σ. βασιλικός

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τα λαζάνια με λαχανικά, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200ºC.
  • Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο για 4′-5′.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα και το θυμάρι και βράζουμε για 10′.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε το κατίκι με το κεφαλοτύρι.
  • Τρίβουμε πιπέρι.
  • Στρώνουμε 6 λαζάνια ωμά στο λαδωμένο πυρέξ και καλύπτουμε με ένα φλιτζάνι σάλτσα, το 1/3 των λαχανικών, το 1/3 των τυριών (κατίκι και κεφαλοτύρι) και το 1/3 από το κασέρι.
  • Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις στρώσεις. Λαζάνια, σάλτσα, τυριά, κασέρι. Τελειώνουμε με κασέρι.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20′.
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 10′- 15′ επιπλέον.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: