Ηράκλειο: 25oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Παγωτό με ανθότυρο, μέλι και φιστίκια Αιγίνης

12.06.2024, 0:23

Τα υλικά και η εκτέλεση 

Γι’ αυτό το παγωτό με ανθότυρο και μέλι, κανείς δεν θα καταλάβει ότι σας πήρε μόνο 10 λεπτά για να το φτιάξετε!

Υλικά

  • 500 γρ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας (στα σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης σε ψίχα (ωμά κι ανάλατα)

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παγωτό με ανθότυρο και μέλι, αφήνοντας πρώτα το ανθότυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το βάζουμε σε ένα μίξερ με κάδο και ρίχνουμε μέσα το μέλι.
  • Τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να ενωθούν.
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Χαράζουμε τη βανίλια και με τη λάμα αφαιρούμε τους σπόρους της.
  • Τους ρίχνουμε και αυτούς στην κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σουρώνουμε το μίγμα σε κόσκινο.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, στην κατάψυξη.
  • Μόλις παγώσει ελαφρά το χτυπάμε ανά μία ώρα στο μίξερ να αφρατέψει, δύο με τρεις φορές.
  • Σερβίρουμε το παγωτό με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: