Ηράκλειο: 23oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα

17.05.2024, 0:35

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μια εύκολη ζύμη για τάρτα με κοτόπουλο και γραβιέρα που θα σας πάρει το μυαλό. Η αλμυρή αυτή τάρτα έχει υφή, αλμυρού μπισκότου βουτύρου και η γέμιση είναι τυρένια με γραβιέρα και κοτόπουλο.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση κοτόπουλου με γραβιέρα

  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (ψιλοκομμένο)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και τα πράσινα φύλλα τους)
  • 200 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 γρ. κρύο βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομματάκια)
  • Λίγο σχοινόπρασο ψητά ντοματίνια για γαρνίρισμα

Για τη ζύμη τάρτας

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για την τάρτα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να μαζευτούν σε μπάλα.
  • Πατάμε με τις παλάμες να γίνει η ζύμη πλακέ.
  • Σε βουτυρωμένη μεγάλη ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη.
  • Την απλώνουμε με τα δάχτυλα ή με τη βάση ενός ποτηριού. Φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχη.
  • Ανασηκώνουμε τη ζύμη ώστε να δημιουργήσουμε τοιχώματα.
  • Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της ταρτιέρας.
  • Τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε δυνατή φωτιά ψήνουµε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για 5-6΄.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Το βγάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάζουµε τα αυγά σε ένα µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, την κρέμα γάλακτος light, το µοσχοκάρυδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά.
  • Πάνω στη ζύμη τάρτας, βάζουμε το κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα σε όλη την επιφάνεια.
  • Τοποθετούµε την τάρτα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα (αυγά κρέμα).
  • Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου στην επιφάνεια.
  • Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα.
  • Αφήνουµε την τάρτα να κρυώσει για 15-20 λεπτά και να σταθεροποιηθεί.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και την κόβουµε σε κοµµάτια.
  • Σερβίρουµε µε ψητά ντοματίνια και ανάµεικτη πράσινη σαλάτα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος

Δροσερή μους λεμόνι

Ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού