Ηράκλειο: 36oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Γεμιστά ζυμαρικά

13.06.2024, 2:06

Τα υλικά και η εκτέλεση

Λαχταριστά γεμιστά ζυμαρικά με γραβιέρα και ανθότυρο σε σάλτσα ντομάτας. Tέλειος συνδυασμός γεύσεων για ένα χορταστικό γεύμα!

Υλικά

  • 500 γρ. μεγάλα κοχύλια (ζυμαρικά)
  • 500 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ώριμη γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βράζουμε τα κοχύλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να μην κολλήσουν.
  • Λιώνουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το αβγό, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και
    ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε σε ένα μικρό ταψί -ίσα να χωράει τα ζυμαρικά– την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα φρέσκα ντοματίνια, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά και μεταφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
  • Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα του ανθότυρου και τα ακουμπάμε πάνω στη σάλτσα στο ταψί.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κοχύλια και να αποκτήσει μια ελαφριά κρούστα η γέμιση.
  • Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: