Τα υλικά και η εκτέλεση
Μοναδική κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα αλμυρή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο είδη κολοκυθιού, πράσινα κολοκυθάκια και κίτρινη κολοκύθα μαζί.
Υλικά
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 5 αυγά
- 4 φλ. κολοκυθάκια (ψιλοκομμένα σε καρέ)
- 1/2 ματσ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για τη κολοκυθόπιτα
- Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αυγά με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι.
- Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα.
- Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως και να αλευρωθούν.
- Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μείγμα αυγού.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα για τη κολοκυθόπιτα αλμυρή.
- Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45-50 λεπτά, έως ότου ροδίσει και σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα αλμυρή.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)