Ηράκλειο: 27oC

Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα αλμυρή

23.06.2024, 18:36

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μοναδική κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα αλμυρή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο είδη κολοκυθιού, πράσινα κολοκυθάκια και κίτρινη κολοκύθα μαζί.

Υλικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 5 αυγά
  • 4 φλ. κολοκυθάκια (ψιλοκομμένα σε καρέ)
  • 1/2 ματσ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη κολοκυθόπιτα

  • Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αυγά με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι.
  • Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα.
  • Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως και να αλευρωθούν.
  • Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μείγμα αυγού.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα για τη κολοκυθόπιτα αλμυρή.
  • Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45-50 λεπτά, έως ότου ροδίσει και σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα αλμυρή.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: