Τα υλικά και η εκτέλεση
Μοναδική κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα αλμυρή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο είδη κολοκυθιού, πράσινα κολοκυθάκια και κίτρινη κολοκύθα μαζί.
Υλικά
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 5 αυγά
- 4 φλ. κολοκυθάκια (ψιλοκομμένα σε καρέ)
- 1/2 ματσ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για τη κολοκυθόπιτα
- Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αυγά με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι.
- Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα.
- Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως και να αλευρωθούν.
- Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μείγμα αυγού.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα για τη κολοκυθόπιτα αλμυρή.
- Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45-50 λεπτά, έως ότου ροδίσει και σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα αλμυρή.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Έφοδος της Αστυνομίας σε gay party - Συνελήφθησαν 12 άντρες
Συναγερμός στο Μαρούσι: Έκρηξη σε ταβέρνα – Πληροφορίες για Δύο τραυματίες
ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σήμερα (18/7) σε περιοχές της Κρήτης
Ηράκλειο: Η Δικαιοσύνης αποχαιρετά τη «σιδηρά κυρία» της
Τραγωδία στη Νίκαια: Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από μηχανή
Σάλος στη Σκωτία: Εκπαιδευτικός είχε... «διπλή ζωή» στο Only Fans και αποβλήθηκε για 2 χρόνια - Οι φωτογραφίες που την «έκαψαν»
Ασφυκτικά «καυτή» η Κρήτη – Σε πορτοκαλί συναγερμό για θερμική εξάντληση οι κάτοικοι του νησιού
Τον έπιασαν στα «πράσα» - Οι Coldplay «κάρφωσαν» στη συναυλία τους παράνομο ζευγάρι - Ο πασίγνωστος CEO εξαφανίστηκε
Τα 3 ζώδια που θα γεμίσουν οι τσέπες τους από τις 20 του μήνα