Ηράκλειο: 33oC

Αυγοφέτες με μερέντα

30.06.2024, 0:29

Το ιδανικό πρωινό γεύμα

Αυγοφέτες με μερέντα μπορεί να είναι το απόλυτο επιδόρπιο σε 10 λεπτά!

Υλικά

Για τις αυγοφέτες με μερέντα

  • 4 φέτες χτεσινό ψωμί 2 ½ εκατοστά πάχος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. πραλίνα
  • Λίγο επιπλέον βούτυρο για το τηγάνισμα
  • 4 κ.σ. corn flakes απλά (σπασμένα σε μικρά κομμάτια)
  • 1 πρέζα αλάτι

Υγρά υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • Λίγες σταγόνες βανίλια

Για τις αυγοφέτες με μερέντα

  • Χτυπάμε σε μπολ τα υγρά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμί με βούτυρο και μερέντα.
  • Σκεπάζουμε με τις άλλες δυο φέτες και κλείνουμε σε σάντουιτς.
  • Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν.
  • Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
  • Αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε.
  • Δεν πρέπει να ρουφήξουν πολύ, γιατί λόγω της γέμισης θα διαλυθούν.
  • Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε τα σπασμένα corn flakes, πανάρουμε τις αυγοφέτες και από τις δυο πλευρές, ώστε να κάνουν κρούστα.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Βάζουμε λίγο βούτυρο για να λιώσει.
  • Ροδίζουμε κάθε σάντουιτς για 2-3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε, για να ροδίσει και από την άλλη.
  • Όπως το βγάζουμε ζεστό, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
  • Σερβίρουμε τις αυγοφέτες με μερέντα προσθέτοντας φράουλες ή μπανάνα και απολαμβάνουμε.
  • Φανταστική ιδέα για το σπιτικό κυριακάτικο brunch.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: