Ηράκλειο: 24oC

Κρεμ μπρουλέ

03.07.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Αυθεντική συνταγή για κρεμ μπρουλέ κλασική και θεϊκή, με βελούδινη υφή.

Υλικά

  • 6 μεγάλους κρόκους ολόφρεσκων αυγών
  • 1/2 φλ. ζάχαρη (κρυσταλλική ψιλή)
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωνάρι βανίλια (ή 1/2 κ.γλ υγρή βανίλια)
  • έξτρα ζάχαρη για την καραμέλα

Εκτέλεση

  • Για την αυθεντική κρεμ μπρουλέ (creme brulee), βάζουμε πρώτα την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα. Σχίζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί 15΄, να αρωματιστεί η κρέμα με τη βανίλια και να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Αφαιρούμε τη βανίλια, τη στεγνώνουμε και την φυλάμε για άλλη χρήση πχ μέσα στο βάζο με τη ζάχαρη ή στο βάζο του καφέ.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός ή σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη, για λίγα λεπτά.
  • Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα στους κρόκους τη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα.
  • Αν θέλουμε, σουρώνουμε την κρέμα σε λεπτή σίτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα.
  • Χρειαζόμαστε 6 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια ραμεκέν, για κρεμ μπρουλέ.
  • Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου τα πυρίμαχα μπολάκια. Ισομοιράζουμε την κρέμα στα πυρίμαχα ραμεκέν. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο. Προσθέτουμε με προσοχή βραστό νερό στο ταψί, μέχρι να καλύπτει τη μέση των πυρίμαχων.
  • Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η μέση της κρέμας όταν αγγίζουμε να τρέμει μεν ελαφρά, αλλά να μην υποχωρεί. Βγάζουμε τα πυρίμαχα με την κρέμα προσεκτικά από το μπεν μαρί (ταψί με νερό).
  • Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο (και μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 3 ημέρες).
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε κάθε creme brulee με 1 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή γιατί καραμελώνει καλύτερα) και καίμε με φλόγιστρο, ή αν δεν έχουμε φλόγιστρο, τα τοποθετούμε κάτω από δυνατό γκριλ στην πάνω σχάρα, αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει.
  • Αν θέλετε να γίνει ανοιχτόχρωμη η καραμέλα σας στην επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ, να πασπαλίζετε λίγη λίγη τη ζάχαρη και να την καίτε σταδιακά.
  • Διαφορετικά, αν προτιμάτε σκουρόχρωμη καραμέλα πασπαλίστε από την αρχή 1 κουτάλια ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια και κάψτε τη να σκουρύνει.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 2 ώρες
Style

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Αθλητικά

Eurobasket 2025, Γερμανία – Σλοβενία 99-91: Το «πάλεψε» η παρέα του Ντόντσιτς, πέρασε το φαβορί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

Γιούτα: Συντηρητικός ακτιβιστής – συνεργάτης του Τραμπ δέχτηκε πυρά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Πολιτική

Στο Ωνάσειο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2656: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

Θλίψη στα Σκούρβουλα: 40 μέρες χωρίς τον Μανούσο Πουλινάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος στη ΔΕΘ: Το πρόγραμμα και οι πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κόσμος

Το μήνυμα Νετανιάχου προς το Κατάρ για τους τρομοκράτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Style

Πώς να διατηρείς μακριά τα μαλλιά σου μετά την ηλικία των 50

Διαβάστε περισσότερα