Ηράκλειο: 33oC

Αρνάκι με βερίκοκα

07.07.2024, 0:23

Μια καταπληκτική συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους

Πεντανόστιμο αρνάκι με βερίκοκα. Μοναδικός συνδυασμός με τα αμύγδαλα να προσθέτουν τη δική τους ξεχωριστή γευστική νότα.

Υλικά

  • 800 γρ. αρνάκι (μπούτι κομμένο σε κύβους)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 800 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα του)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 κ.σ. φρέσκος δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 180 γρ. βερίκοκα (αποξηραμένα)
  • 50 γρ. αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)

Για το αρνάκι με βερίκοκα

  • Σοτάρουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρέας για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Το βγάζουμε σε πιατέλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, την κανέλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
  • Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε τα βερίκοκα κομμένα στη μέση, καθώς και το δυόσμο, και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μελώσει.
  • Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: