Ηράκλειο: 33oC

Φέτα σε φύλλο κρούστας

08.07.2024, 0:53

Απογειώστε την συνταγή με λίγο γλυκό κυδώνι ή βύσσινο!

Φέτα με φύλλο κρούστας στο τηγάνι, το απόλυτο ορεκτικό! Τραγανό φύλλο και ζεστή φέτα στην καρδιά του. Απογειώστε την συνταγή με λίγο γλυκό κυδώνι ή βύσσινο!

Υλικά

Για τη φέτα σε φύλλο κρούστας

  • 4 κομμάτι/ια φέτα (σε μέγεθος σαγανάκι)
  • 4 φύλλα κρούστας
  • Λίγο αλεύρι
  • 1 ασπράδι
  • Λίγο σουσάμι (λευκό και μαύρο)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • γλυκό κουταλιού κυδώνι (τριμμένο), ή μέλι

Εκτέλεση

  • Πανάρουμε πρώτα το τυρί σε λίγο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το φύλλο. Το διπλώνουμε στη μέση.
  • Ακουμπάμε το κομμάτι φέτας και αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες.
  • Διπλώνουμε τα φύλλα πάνω στη φέτα και κλείνουμε σε πακέτο. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με φέτα.
  • Τα αραδιάζουμε σε σκεύος πασπαλισμένο με αλεύρι, με την ένωση προς τα κάτω (να ακουμπάει στο ταψί) και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  • Βάζουμε τα πακέτα στην κατάψυξη και τα παγώνουμε για 2 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού κάψει το λάδι τηγανίζουμε τη φέτα σε φύλλο κρούστας.
  • Ακουμπάμε τα πακέτα πάντα με την ένωση προς τα κάτω. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και από την άλλη να ροδίσουν. Σε γενικές γραμμές τηγανίζουμε για 2-3΄κάθε πλευρά.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Όσο είναι ζεστά, τα βάζουμε σε πιάτο ή σε δίσκο.
  • Γαρνίρουμε με κόκκινο γλυκό του κουταλιού (γλυκό βύσσινο ή κυδώνι) ή τα ραντίζουμε με θυμαρίσιο μέλι.
  • Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και μαυροσούσαμο.
  • Σερβίρουμε τα πακετάκια φέτας με φύλλο κρούστας, όσο είναι ζεστά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: