Ηράκλειο: 17oC

Φοκάτσια γεμιστή με ντομάτα και τυρί κρέμα

11.07.2024, 12:36

Θα τη λατρέψετε αυτή τη συνταγή

Γεμιστή φοκάτσια με ντομάτα και τυρί κρέμα light. Θέλει μόνο υπομονή στους χρόνους και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Υλικά

Για την μαγιά

  • 100 γρ. ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά (8 γρ.)
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι σκληρό

Για τη φοκάτσια

  • 460 αλεύρι σκληρό
  • 350 γρ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο Ελαιόλαδο για το ταψί
  • Λίγο δεντρολίβανο φρέσκο
  • 150 γρ. Arla, τυρί κρέμα light
  • Λίγες φέτες ντομάτας
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά και ανακινούμε να λιώσει η μαγιά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 10′ να φουσκώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά και το χλιαρό νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να πιει η ζύμη το αλεύρι. Βγαίνει πολύ υγρή.
  • Όταν ομογενοποιηθεί (δεν ζυμώνεται με το χέρι γιατί έχει υγρασία), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αναδιπλώνουμε με το κουτάλι να το πάρει μέσα.
  • Την σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 30′.
  • Βρέχουμε τα ακροδάχτυλα και τεντώνοντας, διπλώνουμε τις 4 πλευρές της ζύμης.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 20´.
  • Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία τέντωμα δίπλωμα, για 3 φορές ακόμα.
  • Στο τέλος η ζύμη μετά την τέταρτη ξεκούραση, θα έχει ορατές φουσκάλες.
  • Κάθε φορά μετά το δίπλωμα και την ξεκούραση θα βλέπετε να αλλάζει μορφή. Θα γίνεται πολύ πιο ελαστική πολύ αφράτη και με περισσότερες φουσκάλες.
  • Μετά το τέταρτο δίπλωμα είναι έτοιμη για το ταψί.
  • Λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ένα ταψί και τα τοιχώματα του.
  • Κάνουμε ένα τελευταίο τέντωμα και δίπλωμα κι αδειάζουμε στο κέντρο του ταψιού την φοκάτσια.
  • Περιχύνουμε απαλά με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και χαϊδεύουμε απαλά απλώνοντας με απαλές κινήσεις. Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 45-1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λαδώνουμε τα δάχτυλα και κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια.
  • Ακουμπάμε κουταλιές τυρί κρέμα στα βαθουλώματα, βάζουμε φέτες ντομάτας και λίγο δεντρολίβανο.
  • Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τρίβουμε λίγο πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με 220°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 20′ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  • Την βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και να στεγνώσει για να παραμείνει τραγανή εξωτερικά και αφράτη μέσα.
  • Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και όπως είναι ζεστή αλείφουμε με τυρί κρέμα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 11 λεπτά
Κόσμος

Σεισμική δόνηση 4,3 ρίχτερ στην Τουρκία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελούντα για το κλείσιμο του καταστήματος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Πολιτική

Κικίλιας για Βορίζια: «Ήρθε η ώρα να υπάρξει διακομματική συμφωνία για τον αφοπλισμό»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ελλάδα

Δημογλίδου για το φονικό στα Βορίζια: «Άγνωστο πόσοι εμπλέκονται»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Style

Eurovision 2026: Ρεκόρ συμμετοχών για την Ελλάδα – 264 τραγούδια διεκδικούν το εισιτήριο για Βιέννη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Ελλάδα

Οδηγός σε ηλεκτρικό πατίνι μιλούσε στο τηλέφωνο και συγκρούστηκε με μηχανή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Ελλάδα

Λάρισα: Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά – Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Κόσμος

Τραγωδία στη Βραζιλία: 28χρονη τραπεζικός σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα σε πυροβολισμούς συμμοριών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 56 λεπτά
Style

Αστρολογία: Aυτά τα 3 ζώδια θα δουν βελτίωση στα οικονομικά τους μέχρι τις 5/11

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Αθλητικά

Champions League: Δίχως προβλήματα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αϊντχόφεν

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →